Iš Panevėžio gražuolės karūną pavyko atgauti pagrasinus policija

Savaitgalį Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtojui buvo įteiktas neįprastas pareiškimas. Grožio konkurso „Mis Aukštaitija“ organizatoriai paprašė policijos pareigūnų pagalbos, norėdami atsiimti karūną, kuri gegužės 22 dieną turi būti įteikta gražiausiai Aukštaitijos merginai.

Organizatoriai teigia, kad E.Miškinytė nepaisė sutarties sąlygų.<br>savifoto nuotr.
Organizatoriai teigia, kad E.Miškinytė nepaisė sutarties sąlygų.<br>savifoto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 11, 2015, 11:54 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 5:32 AM

Paskutinės savaitės iki gražiausios Aukštaitijos merginos rinkimų organizatoriams buvo sudėtingos. Jie atsidūrė nemalonioje situacijoje, kuomet „Mis Aukštaitija 2014“ tituluota Ernesta Miškinytė nesutiko gražinti vienetinio juvelyrikos kūrinio – karūnos. Rankų darbo papuošalas buvo sukurtas menininko Vytauto Petrausko prieš trejetą metų, kuomet buvo atgaivinti gražiausios Aukštaitijos merginos rinkimai ir ji kasmet perduodama gražiausiosios titulą pelniusiai merginai.

E.Miškinytė nepaisė sutarties sąlygų, nesutiko gražinti karūnos, todėl organizatoriams teko rašyti pareiškimą ir prašyti policijos pareigūnų pagalbos.

Renginio organizatorė Ieva Žiukaitė-Damaševičienė teigia, kad gražuolė apsigalvojo, kai situacija iškilo į viešumą. Sužinojusi apie policijai parašytą pareiškimą mergina suprato, kad gresia nemalonumai ir grąžino karūną.

„Organizuodama šį konkursą, niekada negalvojau, kad  nominuota gražuolė galėtų pasielgti taip, kad net karūnos negrąžintų. Esu šokiruota, kad mergina, pasirašiusi sutartį, su rimtą ir didelį renginį organizuojančia įmone, nesuvokė kaip tai yra atsakinga.

Ji prisigalvojo keistų dalykų. Organizuodama renginį turiu ir kitų rūpesčių. Nors ji visus metus nevykdė sutartyje nurodytų įsipareigojimų, stengiausi vengti konfliktinių situacijų, bet kuomet likus mažiau nei dviems savaitėms iki renginio ji pareiškė nenorinti atiduoti karūnos, teko kreiptis į policiją“, – kalbėjo I.Žiukaitė-Damaševičienė.

Renginio „Mis Aukštaitija“ organizatorė džiaugėsi, kad šį incidentą pavyko išspręsti, nors tai buvo pasiekta tik su policijos pareigūnų pagalba. I.Žiukaitė–Damaševičienė tikisi, jog šiais metais gražiausios Aukštaitijos merginos titulu pasipuošianti gražuolė bus supratingesnė ir ne tik pateisins gražuolės vardą, bet ir tinkamai atstovaus Aukštaitiją įvairiuose renginiuose. Renginys „Mis Aukštaitija“ vyks gegužės 22 d. „Cido“ arenoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.