Buvęs Šiaulių meras internete – vis dar miesto vadovas

Nors Šiaulių miesto meru jau antras mėnuo dirba per visuotinius rinkimus į šį postą išrinktas Artūras Visockas, naršant internete dėl to gali kilti abejonių.

Justinas Sartauskas.<br>G.Šiupario nuotr.
Justinas Sartauskas.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

May 12, 2015, 9:30 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 1:40 AM

Buvusio Šiaulių mero Justino Sartausko „Facebook“ profilyje tebesipuikuoja įrašas: „Šiaulių miesto meras“.

Tai pastebėję internautai pakurstė diskusijas.

Dauguma interneto komentatorių peikė savo „Facebook“ profilį paredaguoti „pamiršusį“ J.Sartauską: „Laikas jau būtų susitaikyti su ta padėtimi, tai parodė rinkėjai“, „Negarbingas EXmero elgesys, sakyčiau, NEVYRIŠKAS (apsimetant užmaršumu)“, „Sunku nulipti nuo sosto“.

Tačiau buvo ir tokių, kurie šio įrašo nesureikšmino: „Nesureikšminkit, tiesiog niekam ta pozicija FB profilyje nerūpi ir nematyti. Šimašius savo oficialiame puslapyje vis dar kandidatas į merus.“

Nors ši diskusija prasidėjo dar antradienio rytą, iki vakaro J.Sartausko profilis, kuriame skelbiama, kad šis asmuo yra Šiaulių miesto meras, nepasikeitė.

Į socialinius tinklus dar galima numoti ranka tvirtinant, kad įrašų juose neverta priimti už gryną pinigą, tačiau visai kas kita – duomenų paieškos sistemos.

Tačiau paaiškėjo, kad ir tokioje populiarioje paieškos sistemoje kaip „Google“ J.Sartauskas vis dar įvardijamas kaip Šiaulių miesto meras.

„Google“ užklausos langelyje surinkus  žodžius „Šiaulių meras“, kaip antrasis pasiūlymas atsiranda nuoroda į senąjį Šiaulių miesto savivaldybės tinklalapį, kur J.Sartauskas įvardytas kaip Šiaulių miesto meras, nurodyti jo telefonai ir interesantų priėmimo dienos bei valandos.

Netikėtumas internautų laukė ir panaršius „Vikipedijos“ puslapiuose – ten J.Sartauskas irgi įvardijamas kaip Šiaulių miesto meras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.