Sudaryta darbo grupė klasės krepšelio modeliui parengti

Premjeras Algirdas Butkevičius

Pagal premjero potvarkį, klasės krepšelio modelis turėtų būti parengtas iki šių metų liepos 1-osios.<br>Nuotr. iš archyvo
Pagal premjero potvarkį, klasės krepšelio modelis turėtų būti parengtas iki šių metų liepos 1-osios.<br>Nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 12, 2015, 10:37 AM, atnaujinta Jan 4, 2018, 4:29 AM

Darbo grupės vadovu paskirtas Vyriausybės kanclerio pirmasis pavaduotojas, buvęs švietimo ir mokslo viceministras Rimantas Vaitkus. Jai taip pat priklauso Švietimo ir mokslo, Socialinės apsaugos ir darbo, Finansų ministerijų, Lietuvos savivaldybių asociacijos atstovai bei septynių švietimo profesinių sąjungų vadovai.

Pagal premjero potvarkį, klasės krepšelio modelis turėtų būti parengtas iki šių metų liepos 1-osios.

Darbo grupė turės parengti naujos eksperimentinės bendrojo ugdymo mokyklų finansavimo metodikos, kuri būtų grindžiama klasės (grupės) krepšelio principu, projektą.

Nuo šių metų rugsėjo 1-osios naująją metodiką ketinama kaip eksperimentą išbandyti ne mažiau kaip penkiose savivaldybėse.

Įvesti klasės krepšelius jau kelerius metus siūlo švietimo profesinės sąjungos. Pasak jų atstovų, klasės krepšelio metodiką būtina įvesti mažėjant mokinių skaičiui.

Kovą dėl to nutarimą priėmė ir Seimas. Pereiti prie klasės krepšelio finansavimo pasiūlė premjero sudaryta darbo grupė švietimo problemoms spręsti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.