Mildos dieną kaunietės linksminosi ir diskutavo apie lygybę

Meilės deivės Mildos dienos proga Kauno moters užimtumo informacijos

Kaune vyko Mildos šventė.<br>P.Mantauto nuotr.
Kaune vyko Mildos šventė.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

May 14, 2015, 10:30 PM, atnaujinta Jan 3, 2018, 6:39 PM

Kauno valstybinio muzikinio teatro sodelyje vyko koncertas „Su meile kauniečiams“, kuriame pasirodė vaikų kolektyvai, atlikėjai Rolandas Petrikis, Rūta Morozovaitė, Juozas Janušaitis ir Lietuvos moterų sporto asociacijos įkūrėjos Joanos Bartaškienės vadovaujamos „auksinio“ amžiaus moterų šokių grupė. Šventės metu vaikai į dangų leido svajonių aitvarus, dalyvavo viktorinose.

Šventėje buvo paminėtas Kauno moters užimtumo informacijos centro 20 metų jubiliejus.

„Jau centras aktyviai prisideda prie moterų ir merginų užimtumo problemų sprendimo, įgyvendindamas priemones, stiprinančias moterų integraciją į darbo rinką, mažinant nedarbą ir socialinę atskirtį, teikia konsultacijas profesinio orientavimo bei persikvalifikavimo srityse“, – kalbėjo šio centro vadovė Jūratė Puidienė.

Kauno moters užimtumo informacijos centras dirba su bedarbėmis – moterimis, kurios po ilgos pertraukos grįžta į darbo rinką, daugiavaikėmis, vyresnio amžiaus moterimis, su vienišomis motinomis, socialinės rizikos šeimomis.

Kauno moters užimtumo informacijos centre veikia moterų klubas „Kryžkelė“, buhalterių klubas „Apskaitėlė“, moterų verslininkių klubas „XXI amžius“.

Kartu su J.Puidienės vadovaujamu centru aktyviai bendradarbiauja Kauno moterų politikių klubas „Milda“, kurio tikslas – skatinti moteris aktyviau dalyvauti politikoje ir siekti politinės karjeros, kovoti už savo teises, prieš smurtą šeimoje ir prekybą jaunomis merginomis.

„Klubas vienija skirtingų politinių partijų atstoves, tačiau konkurencija dėl valdžios čia nevyksta. Klubo prezidentės kasmet keičiasi rotacijos principu. Klubas gali pasigirti, kad jau turėjo 9 prezidentes. Daugelis jų patekusios į savivaldą ir Seimą“, – kalbėjo klubo prezidentė Janina Petrikienė, nuolat pabrėžianti siekį, kad politikoje moterų dalyvautų tiek pat, kiek vyrų.

Jos teigimu, daugelyje valstybių yra nustatytos lyčių kvotos. Pavyzdžiui, partijų rinkimams pateikiamuose sąrašuose kas antras asmuo turi būti skirtingos lyties.

„Tokių lyčių kvotų Lietuvoje nėra. O turėtų būti jeigu partijos pačios yra nepajėgios pakeisti „vienos lyties dominavimo“ sistemos“, – sakė J.Petrikienė.

Prezidentės teigimu, situacija Lietuvoje pamažu keičiasi. 2000 metais Lietuvos savivaldybių tarybose buvo 82 proc. vyrų ir 19 proc. moterų. 2015 metais savivaldybių tarybose yra 75 proc. vyrų ir 25 proc. moterų.

˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?