Lėktuvas An-2 – pakeltas nuo dugno, viduje rastas vienas kūnas

Susisiekimo ministro atstovas Ričardas Slapšys teigė, kad kompanijos „Mammuet“ specialistai darbus pradėjo penktadienį po pietų. Jie sugebėjo įgyvendinti užsibrėžtus pirmojo etapo uždavinius: pakėlė orlaivį nuo dugno, 5-10 metrų gylyje apžiūrėjo kabiną ir ištraukė vieno ten buvusio vyro palaikus.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 6, 2015, 9:24 AM, atnaujinta Nov 24, 2017, 2:29 AM

„Operacija baigta, rastas vienas kūnas“, – BNS sakė A.Raščius. Kaip teigė „Oro navigacijos“ vadovas, piloto kūnas perkeltas į laivą, jį apžiūri prokurorai.

Pasak jo, operacija buvo baigta kelios minutės prieš 23 valandą, orlaivis jau turėtų būti nuleistas į dugną.

„Turėtų jau būti nuleistas. Traukiant jį mes vos ištraukėme, traukiant sparnai nulūžo, vos galėjome ištraukt“, – sakė A.Raščius.

Jis taip pat sakė apie operaciją daugiau kalbėti nenorintis, klausimus siūlė adresuoti prokurorams.

Susisiekimo ministro atstovas Ričardas Slapšys teigė, kad kompanijos „Mammuet“ specialistai darbus pradėjo penktadienį po pietų. Jie sugebėjo įgyvendinti užsibrėžtus pirmojo etapo uždavinius: pakėlė orlaivį nuo dugno, 5-10 metrų gylyje apžiūrėjo kabiną ir ištraukė vieno ten buvusio vyro palaikus.

Specialistai stengėsi vaizdo filmavimo kamera kuo detaliau užfiksuoti lėktuvo viduje esančių įrengimų ir prietaisų būklę, kad galėtų surinkti kuo daugiau nelaimės tyrimui reikalingos informacijos.

Anot R.Slapšio, ypač sudėtingos ir pavojingos operacijos metu pavyko iš orlaivio iškelti vieno iš pilotų palaikus, antrasis pilotas nerastas.

Specialistai aiškina, kad keliant į viršų lėktuvas nuolatos byrėjo, todėl, greičiausiai, antrojo etapo – orlaivio iškėlimo ir atplukdymo į krantą – įgyvendinti nepavyks.

Daugiau informacijos darbus atlikę specialistai žada pateikti šeštadienį.

Per operaciją į Baltijos jūrą gegužės viduryje nukritusį lėktuvą An-2 buvo suplanuota lynais pakelti į 5-10 metrų gylį nuo vandens paviršiaus. Ten jį turėjo apžiūrėti narai, o po apžiūros lėktuvas turėjo būti nuleistas į dugną.

Lėktuvo pakėlimo darbus patikėta atlikti Nyderlandų įmonei „Mammoet“, sutartį su šia bendrove pasirašė „Oro navigacija“. Darbų kaina neatskleidžiama.

Iš Geteborgo į Klaipėdą skridęs An-2 su patyrusiais lietuviais pilotais Adolfu Mačiuliu ir Alvydu Selmistraičiu virš Baltijos jūros dingo gegužės 16-osios popietę. Po trijų parų lėktuvas rastas Baltijos jūros dugne, už daugiau nei 100 kilometrų nuo kranto, 124 metrų gylyje. Vėliau pranešta, kad orlaivyje yra bent vieno piloto kūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.