Teismas pripažino: „Delfi“ atsakingas už bjaurius komentarus

Europos žmogaus teisių teismo (EŽTT) didžioji žiuri pripažino, kad naujienų portalas „Delfi“ yra atsakingas už tinklalapyje skelbiamus įžeidžiančius komentarus. Šis teismas patvirtino prieš kelerius metus paskelbtą Estijos teismo sprendimą.

Teismas nusprendė, kad nuo komentarų priklauso ir reklamos kiekis – iš jos gaunamos lėšos, todėl portalas yra atsakingas už paskelbtą nuomonę.<br>I.Budzeikaitės asociatyvi nuotr.
Teismas nusprendė, kad nuo komentarų priklauso ir reklamos kiekis – iš jos gaunamos lėšos, todėl portalas yra atsakingas už paskelbtą nuomonę.<br>I.Budzeikaitės asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 17, 2015, 2:26 PM, atnaujinta Nov 21, 2017, 10:17 PM

EŽTT teigia, kad komentarų skelbimas portale „Delfi“ pagrįstas ekonominiais interesais – nuo to priklauso reklamos kiekis ir iš jos gaunamos lėšos, todėl „Delfi“ yra atsakingas už paskelbtą nuomonę.

Teismas taip pat atkreipia dėmesį, kad asmenys negali panaikinti ar koreguoti savo komentarų – tai daro tik pats portalas, o suteikdamas anonimiškumo galimybę, neleidžia nusižengusių komentuotojų patraukti atsakomybėn.

Prieš kelerius metus EŽTT, nagrinėdamas Estijos verslininko bylą, nusprendė, kad nors įžeidžiančius komentarus „Delfi“ paskelbė tretieji asmenys, portalas yra atsakingas už jų turinį. Tada tokį nuosprendį „Delfi“ apskundė, tačiau teismas apeliaciją atmetė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.