Vyriausybei bus pateiktos išvados dėl lėktuvo An-2 katastrofos

Ministrų kabineto sudaryta

Lėktuvas An-2 katastrofą patyrė Baltijos jūroje.<br>Harro Ranter nuotr.
Lėktuvas An-2 katastrofą patyrė Baltijos jūroje.<br>Harro Ranter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 17, 2015, 7:26 AM, atnaujinta Nov 22, 2017, 12:52 AM

Vyriausybės sudarytai komisijai vadovavęs Vyriausybės kancleris Alminas Mačiulis BNS sakė, kad išvados viešai bus komentuojamos po to, kai bus pristatytos ministrams.

Anksčiau jis yra preliminariai sakęs, kad komisija greičiausiai pripažins, į Baltiją gegužės viduryje nukritusio orlaivio „An-2“ ieškota pagal esamus reikalavimus. Komisija išvadose taip pat turėtų pateikti rekomendacijų, kaip tobulinti teisės aktus, kad į nelaimes būtų reaguojama operatyviau ir labiau koordinuotai. Komisijos vadovas yra sakęs, kad Vyriausybė turėtų patvirtinti skubių veiksmų įvykus orlaivio avarijai planą. Šis planas aiškiau nei dabartiniai teisės aktai turėtų apibrėžti institucijų atsakomybę ir atskaitomybę, pavaldumą, koordinacinius ryšius.

Trečiadienį į posėdį susirinksiantis Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK), taip pat tyręs lėktuvo „An-2“ paieškos ir gelbėjimo operaciją, savo ruožtu numato diskutuoti dėl išvadų juodraščio, sakė NSGK pirmininkas Artūras Paulauskas. Anot jo, komitetas irgi numato siūlyti pokyčius gelbėjimo sistemoje. A.Paulauskas tikisi, kad komitetas išvadas patvirtins šią savaitę.

Iš Geteborgo į Klaipėdą skridęs „Klaipėdos avialinijų“ lėktuvas „An-2“ su patyrusiais lietuviais pilotais Adolfu Mačiuliu ir Alvydu Selmistraičiu virš Baltijos jūros dingo gegužės 16-osios popietę. Po trijų parų lėktuvas rastas Baltijos jūros dugne, už daugiau nei 100 kilometrų nuo kranto, 124 metrų gylyje.

Vėliau pranešta, kad orlaivyje yra bent vieno piloto kūnas, jis buvo iškeltas, nustatyta mirties priežastis – paskendimas. Antrojo piloto kūno orlaivyje narai nerado.

Vyriausybė kol kas nenusprendė, ar lėktuvas bus iškeliamas iš vandens ir pargabentas į krantą. Premjeras yra sakęs, kad dėl to gali būti sprendžiama šią savaitę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.