Sostinės aikštėje – Lietuvos ir JAV draugystės ženklai

Vašingtono aikštėje mėnesio pabaigoje ketinama paminėti ypatingą datą, žyminčią JAV ir Lietuvos draugystę.

Pernai pakeista surūdijusi Vašingtono skvero fontane purškimo įranga.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Pernai pakeista surūdijusi Vašingtono skvero fontane purškimo įranga.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Jul 12, 2015, 2:04 PM, atnaujinta Oct 26, 2017, 3:53 PM

Liepos 23-iąją sukaks 75 metai nuo tos dienos, kai 1940-aisiais JAV Valstybės departamentas paskelbė dokumentą, vėliau pavadintą Welleso deklaracija, kuriuo pareiškė nepripažįstantis neteisėtos Baltijos valstybių okupacijos ir aneksijos, rašo „Lietuvos ryto“ priedas „Sostinė“.

Apie ta proga organizuojamus renginius šią savaitę savivaldybėje kalbėjosi meras Remigijus Šimašius, Užsienio reikalų ministerijos (URM) atstovai ir Seimo Tarpparlamentinių ryšių su JAV grupės pirmininkas Emanuelis Zingeris.

Planuojama, kad į Vašingtono aikštę susirinkę vilniečiai ir miesto svečiai galės stebėti iškilmingą Lietuvos, JAV ir NATO vėliavų iškėlimą, pasiklausyti muzikos, išsikepti ant grotelių kepsnių ir pabendrauti.

„Kuo daugiau Vilniuje gyvybės, tuo geriau. Šiuo gražiu sumanymu norima įprasminti svarbią datą, žyminčią Lietuvos ir Amerikos draugystę. Miestas visada atviras panašioms iniciatyvoms“, – sakė R.Šimašius.

Vašingtono aikštėje prieš penkerius metus buvo atidengta atminimo lenta su JAV Valstybės departamento pareiškimo tekstu.

Svarstoma, kad po šių metų renginio Vašingtono aikštėje Lietuvos ir JAV vėliavos galėtų plevėsuoti nuolat.

O ateityje, pasitarus su vilniečiais, skvere galėtų atsirasti ir daugiau simbolių, įprasminančių strateginę JAV ir Lietuvos partnerystę.

URM Politikos departamento direktorius Rolandas Kačinskas tikino, kad Vilniuje gyvena daug tvirtiems Lietuvos ir JAV ryšiams neabejingų žmonių.

Tikimasi, kad renginys taps tradicinis, toks kaip Europos dienos šventė. O tradiciniai susibūrimai Vašingtono aikštėje išaugins tokią bendruomenę, kuri pati rūpinsis Vašingtono aikštės puoselėjimu ir gražinimu, o svarbiausia – ryšių tarp Lietuvos ir JAV stiprinimu.

Beje, pernai Vašingtono aikštėje po dvejų metų pertraukos pradėjo veikti fontanas.

Buvo pakeista surūdijusi purškimo įranga – įstatyti nauji purkštukai, sutvarkyta hidroizoliacija, atnaujinta vandens paruošimo įranga.

Viso fontano atnaujinimo darbai kainavo apie 30 tūkst. litų. („Sostinė“)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.