Sostinės Šermukšnių gatvėje nugeibo šermukšniai

Praėjusių metų vėlyvą rudenį pasodinti medžiai džiūsta, tačiau miesto savivaldybė neketina jų rauti ir keisti naujais. Esą karštą vidurvasarį šie augalai ir turi numesti beveik visus savo lapus.

Nors šermukšniai laistomi, kai kurių jų šakos vidurvasarį beveik plikos.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Nors šermukšniai laistomi, kai kurių jų šakos vidurvasarį beveik plikos.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Jul 14, 2015, 1:22 PM, atnaujinta Oct 26, 2017, 6:55 AM

Rekonstruotoje Šermukšnių gatvėje vaizdas lyg rudenį. Pernai pasodinti medžiai jau meta lapus, kai kurios šakos beveik plikos.

Savivaldybė bėdos dėl to nemato ir aiškina, kad šermukšniai taip ginasi nuo vidurvasario karščio. Paklaustas, ar tinkamas metas buvo šermukšnius sodinti lapkričio viduryje, savivaldybės Želdynų poskyrio vedėjas Gintautas Runovičius aiškino, kad medžiai buvo tinkamai paruošti. Tad juos esą buvo galima sodinti ir pavasarį, ir rudenį.

G.Runovičius tvirtino, kad pasodintais medžiais specialistai rūpinasi ir juos stebi.

Vasarą jie yra laistomi, tręšiami, po medžiais nuolat ravima.

Nors šermukšniai meta lapus, specialistų nuomone, medžiai nėra labai prastos būklės. Ko gero, įtakos turėjo karščiai, bet vėliau esą viskas bus gerai.

G.Runovičius sakė, kad Šermukšnių gatvėje keisti šermukšnių kitomis medžių rūšimis neplanuojama.

Savivaldybė pernai sulaukė kritikos, kai šermukšnius pradėjo sodinti lapkritį. Iš viso šioje gatvėje pasodinta 30 šermukšnių.

Specialistai aiškino, kad gatvėje buvo sodinami jau subrendę daugiau nei 4 metrų aukščio medžiai. Tad jiems esą nebaisu, kai sodinama vėlai. Savivaldybės atstovai tikino, kad pirmomis šių medžių uogomis vilniečiai galės džiaugtis jau 2015-ųjų rudenį.

Dabar aiškėja, kad tai toli nuo tiesos, nes apgailėtinai atrodantys šermukšniai uogų neužmezgė.

Praėjusią vasarą Šermukšnių gatvėje „Vilniaus energija“ keitė šilumos trasą. Avarinės būklės, susidėvėjusi, nuolat remontuota daugiau nei 30 metų šilumos trasa buvo pakeista nauja.

Savivaldybė atnaujino pėsčiųjų zoną – įrengė naują dangą, šviestuvus.

Prieš tai Šermukšnių gatvėje iškirtus liepas valdžia sulaukė žaliųjų protestų.

Į tai savivaldybė atsakė, kad buvo iškirstos senos, sergančios liepos. Šie medžiai kadaise buvo netinkamai nugenėti, tarp jų buvo statomi automobiliai todėl buvo pažeista jų žievė.

Tada savivaldybė tikino, kad šermukšniai tinkamesni augti mieste – nereiklūs dirvožemiui. Be to, šie medžiai įprasmins tikrąjį Šermukšnių gatvės pavadinimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.