Ieškoma, kas pakeis Seimo nuolatinę atstovę ES Ž. Pavilonytę

Kanclerė abejoja, ar Ž.Pavilonytė liktų trečiai kadencijai.

Seimas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Seimas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 2, 2015, 9:37 AM, atnaujinta Oct 22, 2017, 8:53 AM

Dabar Seimo nuolatinės atstovės ES pareigas einančios Živilės Pavilonytės kadencija baigiasi šių metų lapkričio 8-ąją.

„Bus paskelbta atranka – bus prašoma pateikti dokumentus. Iš anksto atranka daroma, nes yra daug derinimo procedūrų – kandidatūrą reikia suderinti su Europos bei Užsienio reikalų komitetais, taip pat su Užsienio reikalų ministerija“, – BNS teigė Seimo kanclerė Daiva Raudonienė.

Kanclerė abejoja, ar Ž.Pavilonytė liktų trečiai kadencijai.

„Norėtusi kaitos. Turime daug žmonių, kurie galėtų tas pareigas eiti“, – teigė D.Raudonienė.

Ž.Pavilonytė Seimo nuolatinės atstovės ES pareigas pradėjo eiti 2008 metais. 2012 metais po atrankos ji antrą kartą paskirta į tas pačias pareigas, o nuo šių metų gegužės iki lapkričio jos kadencija pratęsta.

Seimo atstovas Briuselyje skiriamas parlamento kanclerio sprendimu. Taip pat atstovas gali turėti pavaduotoją, tačiau, anot D.Raudonienės, jis kol kas nebus skiriamas.

„Kol kas manome, kad užtenka vieno atstovo. Dabar pavaduotojo neketinama skirti. Buvo pavaduotoja tik Lietuvos pirmininkavimo ES metu“, – paaiškino D.Raudonienė.

Atstovas privalo reguliariai informuoti Seimą, jo komitetus, valdybą apie Europos Parlamento, Tarybos, Komisijos, Teisingumo Teismo ir Audito Rūmų veiklą, teikti informaciją ES institucijoms apie Lietuvos parlamento veiklą. Jis dalyvauja Europos Parlamento sesijose, komitetų rengiamuose posėdžiuose, klausymuose, politinių grupių posėdžiuose, kituose renginiuose ir pagal savo kompetenciją organizuoja Seimo bei Europos Parlamento bendradarbiavimą.

Seimo nuolatinis atstovas ES skiriamas Seimo kanclerio sprendimu, Seimo valdybos teikimu, užsienio reikalų ministro rašytiniu pritarimu. Atstovo kandidatūrą, suderinęs su Seimo Užsienio reikalų komitetu, Seimo valdybai pristato Europos reikalų komiteto pirmininkas.

Seimo nuolatinis atstovas ES skiriamas trejų metų kadencijai.

Europos Parlamente Briuselyje dirba 33 ES valstybių nacionalinių parlamentų atstovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.