Aklumo istorija išgarsėjusiai Šiaulių veikėjai – nesaldu

Sukčiavimas stambiu mastu ir dokumentų klastojimas. Tokie įtarimai STT Šiaulių valdybos būstinėje pirmadienį pareikšti šiaulietei buvusiai politikei 50 metų Virginijai Račienei, regis, stipriai įklimpusiai dėl menamos regėjimo negalios.

V.Račienei gresia laisvės atėmimas.<br>G.Šiupario nuotr.
V.Račienei gresia laisvės atėmimas.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys („Lietuvos rytas“)

Aug 4, 2015, 7:39 AM, atnaujinta Oct 22, 2017, 3:57 AM

Jei teismas pripažins V.Račienę kalta, jai grės įkalinimas iki 8 metų. Kartu su ilgamete Šiaulių tarybos nare į teisiamųjų suolą sės V.Račienės šeimos gydytoja Elena Mockuvienė ir akių ligų gydytoja Danutė Milkintienė.

Medikėms pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo. Už šiuos nusikaltimus baudžiama įkalinimu iki 6 metų.

Seimo nario Edvardo Žakario dešiniąja ranka laikytos V.Račienės aureolė subliūško šių metų pradžioje po „Lietuvos ryto“ žurnalisto tyrimo.

Politikė penkmetį iš „Sodros“ gauna išmokas dėl regėjimo negalios. Šiaulietė dokumentuose buvo visiškai neįgali – ji buvo pripažinta netekusi 90 proc. regos.

Tai daug ką pribloškė – V.Račienė apie sveikatos problemas niekam nebuvo prasitarusi. Negana to, E.Žakario padėjėja-sekretorė nuosavu automobiliu vežiodavo šį aklą politiką.

Ikiteisminį tyrimą atlikę STT pareigūnai jau apskaičiavo, kad V.Račienė iš „Sodros“ biudžeto gavo beveik 17 tūkstančių eurų išmokų.

Negana to, Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos (NDNT) Kauno V teritoriniame skyriaus specialistai itin sunkia ligone pripažintai V.Račienei nustatė ir specialųjį nuolatinės priežiūros poreikį.

Pateikusi šį dokumentą, politikė nuo praėjusių metų pabaigos iš Šiaulių miesto savivaldybės biudžeto ėmė gauti po 105 eurus per mėnesį.

V.Račienei įtarimai nebuvo reiškiami, kol pareigūnai negavo oficialių išvadų iš medicinos įstaigų.

Šiaulietę patikrinę Kauno ir Vilniaus specialistai konstatavo, kad jos regėjimo sutrikimai kur kas menkesni, nei nurodyta NDNT Kauno V teritorinio skyriaus dokumentuose.

„Lietuvos ryto“ duomenimis, šiame ikiteisminiame tyrime įtariamųjų ratas gali dar labiau prasiplėsti. Mat išmokas dėl regos negalios gauna ir kai kurie V.Račienės artimieji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.