Atvykėliai sukčiai Vilniuje dedasi nebyliais

Kasdien keičia apgavysčių vietą, kaulydami pinigų apsimeta tai kurčiaisiais, tai luošiais, tad policija atvykėlių iš Rumunijos pėdsakų kol kas neaptiko. Į Vilnių atklydę apgavikai keičia taktiką. Ankstesniais metais rumunai prašydavo pinigų degalams, už tai siūlydami menkavertes striukes, puodus, peilius ar neva iš aukso pagamintus juvelyrinius dirbinius, o dabar mėgina pasinaudoti vilniečių gailestingumu.

Vienas vilnietis šią savaitę nufotografavo sukčius prie prekybos centro „Panorama“.<br>Skaitytojo nuotr.
Vienas vilnietis šią savaitę nufotografavo sukčius prie prekybos centro „Panorama“.<br>Skaitytojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 24, 2015, 6:54 AM, atnaujinta Oct 19, 2017, 6:04 AM

Vienas sostinės gyventojas šią savaitę užfiksavo pinigų kaulytojus. Paaiškėjo, kad panašius apgavikus žmonės yra matę ir kitose miesto vietose.

Policijos pareigūnai dėl apsimetėlių yra gavę tik vieną pranešimą elektroniniu paštu. Sukčių paiešką apsunkina ir tai, kad jie keičia apgavysčių vietas.

Staiga prabilo angliškai

Rumunus nufotografavęs vilnietis su jais susidūrė prekybos centro „Panorama“ požeminėje automobilių stovėjimo aikštelėje.

Iš jo atvykėliai paprašė pinigų, tačiau kai vilnietis angliškai pagrasino, kad žino šį sukčiavimo būdą ir skambins policijai, kaulytojai pasitraukė.

„Man einant iš paskos jie netikėtai prabilo angliškai, nors prieš tai rodė lapą, kuriame parašyta, kad yra nebyliai. Jie liepė nebesekti, nes man bus blogai“, – prisimena vyriškis.

Jis nepabūgo grasinimų ir sekė sukčiams įkandin. Abu apsimetėliai įšoko į mašiną, kur jų laukė vairuotojas. Jis irgi buvo tamsaus gymio. Vilnietis spėjo pastebėti, kad automobilio valstybinis numeris prancūziškas.

Iš parduotuvės neišvijo

Tie patys sukčiai buvo pastebėti Šeškinės turgavietėje prie prekybos centro „Iki“. Jie esą rinko pinigus klausos aparatui.

Sukčiai taip įsidrąsino, kad pinigų pradėjo kaulyti ir prekybos centre, tačiau apsaugos darbuotojai į tai nekreipė dėmesio.

„Parduotuvėje apsauga juk stebi pirkėjus, ką jie tarp lentynų veikia. Tačiau žmonių kvailintojų jie nepastebėjo, iš parduotuvės apsišaukėlių neišvijo, nesulaikė ir policijos nekvietė“, – piktinosi pirkėjai.

Liepą tie patys atvykėliai pinigų prašė Šeimyniškių gatvėje. Iš pradžių jie pakišdavo anglų kalba primargintą lapą – esą renka parašus kažkokiam projektui.

Tame lape nebuvo jokio įstaigos pavadinimo, parašų, antspaudų. Paskui rumunai paprašydavo pinigų.

Pažino iš tų pačių džinsų

Du tie patys sukčiai apsimeta ne tik kurčiaisiais, bet ir luošiais. Vilniečiai vieną jų atpažino iš margų džinsų.

Gedimino prospekte jis stovėjo pasirėmęs ramentu ir perkreipęs koją. Tačiau sukčiaus džinsai buvo siauri ir praeiviai pastebėjo, kad abi kaulytojo kojos sveikos.

„Atrodė neįtikinamai – apranga švari, nesuvargęs. Paėjus kelis žingsnius į priekį jau buvo aišku, kad tai apgavikai. Ant suolo sėdėjo kitas tamsaus gymio pilietis su tokiu pat ramentu“, – pasakojo su sukčiais susidūrusi vilnietė.

Atvykėliai iš Rumunijos Vilnių aplanko kiekvienos vasaros pabaigoje. Paprastai jie čia užsuka keliaudami namo iš Vakarų Europos, kur taip pat panašiais būdais bando iškaulyti pinigų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidento rinkimai – ko nemato Vilniaus burbulas?