Studentui iš kaimo: palik namuose gerklę

Užkariautojau, kiekvieną rudenį Vilnius pritūpęs laukia, kada troleibusus užgrius Oratoriai ir Gražuolės iš rajonų. Kas antras, įstojęs į aukštąją mokyklą, jaučia pareigą radijo diktoriaus tonu pasidalinti su bendrakeleiviais, kaip atrodo „bendrikas“ ir ką kalbantysis mano apie kiaušialąstę bei Visatą.

Daugiau nuotraukų (1)

Audronė Urbonaitė

Aug 29, 2015, 2:22 PM, atnaujinta Oct 18, 2017, 9:37 AM

Girdėjome pernai: kiaušialąstė gyva ir sveika, visata dūlėja ir sensta, o bendrabučius remontuos tik iš išorės. Ne, tualetams pinigų neliko – nereikia per dažnai laužyti.

Kranas kapsi šeštame aukšte, o ketvirtą nakties ima kriokti. Užpernai penktame aukšte buvo potvynis: vamzdis trūko neatlaikęs suvalkietiškos muzikos.

Mielasis, nerėk, mes viską jau žinome: koks pirmakursių tvarkaraštis, kiek kalikų neišlaiko anatomijos įskaitos ir apie kurį kauliuką lotyniškai paklaus pirmiausia.

Taip, jūs teisūs: nei McDonald's, nei KFC nepraturtėsi – gremžti riebalus nuo skardų tikrai ne lygis, nevertėjo iš Marijampolės į sostinę dangintis.

Skudurėlių daugiausiai „Akropolyje“, bet nebūkite tikros, kaimų mergaitės, kad troleibusas tuo domisi. A-a, jau buvote Airijoje? Nieko gera – vieni prasčiokai statybose, kurie per savaitgalį triūsą nuleidžia į skrandį?

„Supratau, kad išsilavinimas svarbiausia“, – murkiančios katės kūnu ženklus siunčia troleibusui Airijos testuotoja.

Jos liežuvėlis – saldi angis – plaka visus aplinkui. Kiekvienoj stotelėj primena, kur ji pati buvo, kur pirko drapanas, kur šįvakar ieškos taikinio.

Apsidairo, ar visi girdi. Jos draugė tą patį porina apie Italiją – vyrai apkūnūs, saulė gadina odą.

„Man paskaitų nereikia – susikiškite į vieną vietą. Apsidairysiu, kur diplomiukas pigesnis – Riomeryje ar GTU-ūškėje“, – bosu dudena storulis, rausvi skruosteliai liudija ką tik nudžiūvusį pieną.

„Jis bus bosas“, – tyliai sako vilnietė mergaitė savo draugei į ausį.

„Koks rėksmingas tas kaimas“, – pašnibždomis atsako šioji.

Nesigąsčiokite, mergaitės: pirmakursiai narsuoliai neįtaria, jog Vilnius kiekvieną rugsėjį troleibusuose kantriai iškenčia triukšmingą pompastiką. Žino, kad sulauks lapkričio, kai sostinės užkariautojų piniginės taps liesos it nešertos karvės, o įskaitų šuorai pribaigs šaunumą.

Bet kol tas savikritiškas laikas ateis, leiskite prieš rugsėjį paskelbti atmintinę Studentui:

a) nesakyk garsiai nieko, ką troleibusas girdėjo pernai;

b) nevilkėk blizgančių kelnių, nes sintetika netikrų „Hugo Boss“ kvepalų neištveria – atsiduoda patvoriu;

c)kalbėdamas nustok grožėtis savo balso tembru – tu ne diktorius Kybartas.

d)kiekvienas garsiai neištartas žodis pridės tau proto, todėl iš anksto nepasisakyk, ką manai apie profesorę: stovi už nugaros, ką tik įlipo.

Geros pirmosios sesijos, vaikeli. Patyrusieji žino, jog kitąmet tapsi kuklesnis. Būsi vienas iš mūsų, savas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.