Dėl bendražygės Kauno valdžia keis tarybos sprendimą

Kauno taryba ketina atšaukti draudimą svarbiausius miesto apdovanojimus teikti tuo metu tarybos nariu išrinktam ar savivaldybės administracijoje dirbančiam žmogui. Opozicija neabejoja, kad pokyčiai susiję su vienu žmogumi, artimu Kauno merui Visvaldui Matijošaičiui.

Kauno tarybos narei J.Norvaišienei neseniai sukako 80 metų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauno tarybos narei J.Norvaišienei neseniai sukako 80 metų.<br>M.Patašiaus nuotr.
V.Popovas neprisiminė, kas pateikė sprendimo projektą.<br>M.Patašiaus nuotr.
V.Popovas neprisiminė, kas pateikė sprendimo projektą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Arūnas Karaliūnas

Sep 7, 2015, 12:50 PM, atnaujinta Oct 17, 2017, 2:34 AM

Kauno savivaldybės apdovanojimų tvarkos apraše numatyta, kad Santakos garbės ženklas, Burmistro Jono Vileišio medalis bei Kauno garbės piliečio vardas negali būti suteiktas tarybos nariui ar savivaldybės tarnautojui.

Antradienį vyksiančiame tarybos posėdyje šią nuostatą ketinama panaikinti. Buvęs Kauno meras, konservatorius Andrius Kupčinskas įtaria, kad taip elgiamasi siekiant apdavanoti neseniai garbingo 80 metų jubiliejaus sulaukusią frakcijos „Vieningas Kaunas“ atstovę Jūratę Norvaišienę.

„Jokio kito motyvo staiga spręsti tokį klausimą neišgirdau“, – stebėjosi A.Kupčinskas.

Žinomą šokių trenerę sena pažintis sieja su Kauno meru, visuomeninio judėjimo „Vieningas Kaunas“ įkūrėju V.Matijošaičiu. Jiedu Kauno taryboje dirba antrą kadenciją iš eilės.

„Nieko nėra amžino, o visų situacijų įstatyme ar kitame teisės akte neįmanoma aprašyti“, – apie būsimus pokyčius kalbėjo Kauno vicemeras socialdemokratas Vasilijus Popovas. Politikas tikino nežinantis, kas pirmasis pasiūlė nutarimo pataisas, tačiau neslėpė, kad permainos gali būti susijusius su noru pagerbti J.Norvaišienę.

V.Popovas sumanymui visiškai pritaria.

„Galbūt žmogus net 100 metų sulauks būdamas tarybos nariu ir iki mirties nebus galimybių įvertinti jo nuopelnų miestui“, – pokyčių būtinybę aiškino vicemeras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.