BMW stotelėje – bavarų sąmokslas, arba kas išgelbės lietuvį?

Tolimoje ir svetimoje Vakarų Europoje šiuo metu didžiausias automobilių blogiukas yra prisimelavęs, kad važiuodamas orą valo „Volkswagen“. Lietuvoje taršos rekordininkas – BMW. Ir net kvailiui akivaizdu – dėl to, kad jų automobiliai uoliai teršia Lietuvos gatves viešojo transporto stotelių nuolaužomis, kalti bavarai!

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Oct 26, 2015, 3:56 PM, atnaujinta Oct 7, 2017, 5:55 PM

Tai jie susimokė ir pagamino automobilį, kurio traukai atsispirti gali tik turintieji gerai veikiančią galvą ir prastai pripildytą piniginę. Kiti, pagaminę tokį magnetą tuščiagalviams, gal būtų sumontavę jį kur nors ant karuselės ar pastatę prekybos centruose – įmeti eurą, supasi, mirksi ir galima papypsėti. Bet ne bavarai.

Jie į savo magnetą mulkiams įmontavo galingiausią variklį ir švelniai šypsodamiesi pakvietė juos sėsti prie vairo. Net įrengė patogią greičio paminą – kad tik mintų, vargšeliai, kuo giliau. Ar ne niekšai?

Ir kaip po viso to mes drįstame savo bendrapiliečius smerkti už tai, kad jie nesėkmingai važinėja? O ką jiems daryti? Juk visa jų nuodėmė – smegenų stoka ir pinigų perteklius. Jei jau už tai Lietuvoje bausti pradėsime, tai nei tikrojo šlovinamo elito, nei tikrų kovingųjų patriotų nebeturėsime!

Todėl dėl visko kalti bavarai ir ta jų greita, graži, kokybiška, beveik tobulai patikima… žodžiu, visais atžvilgiais šlykšti BMW. Jei jau būtų norėję gėrio ir tobulybės, būtų normalias smegenis tai mašinai įdėję. Juk žinojo, kad kitapus vairo jų nebus! Keturias „angelo“ akis įdėjo, o tos tik abejingai žiūri į velniavą, kurią mašina išdarinėja.

Suprantu. Į bavaro sąžine kreiptis beviltiška. Persodino iš „audinių“ pas save dosniausius Lietuvos žmones (o kaipgi – juk ne kiekvienas dar gyvas būdamas smegenų donoru tampa) ir gundo juos visaip save parodyti. Teks mums, lietuviams, patiems BMW problemą spręsti, kol visas tautos žiedas į stulpus neišsitaškė ar į kalėjimą už kitų taškymą nesusėdo.

Juk norime , kad kuo ilgiau Lietuvoje neišnyktų elitas su savo „BMW X6“. Kad neverktų prabangiais treningais pasipuošę turtuoliai prie „BMW 730“ vairo, kad vargšai bedarbiai, studentai ir kiti maisto banko klientai maigytų savo „peciorų“ ir „trojkių“ paminėles ir laimingi keiktų oraus gyvenimo jiems neužtikrinančią Lietuvą.

Todėl siūlau skubiai papildyti kelių eismo ir pėsčiųjų elgesio gatvėse taisykles šiais punktais:

1. Viešojo transporto stotelėje laukiantis autobuso pėsčiasis, tik pamatęs artėjantį BMW, privalo tuoj pat bėgti į gatvės vidurį, nes BMW vis tiek važiuos į stotelę.

2. Eidami šaligatviu ir pamatę tvarkingai važiuojantį BMW, visi privalo klauptis ant kelių ir šlovinti tokio nuostabaus automobilio savininką (ar vairuotoją). Jei pėstieji to nedaro, jie automatiškai pripažįstami kaltais dėl vis padarinių, kurių galime sulaukti, kai daugybę pinigų už automobilį sumokėjęs ir reikiamos pagarbos bei susižavėjimo neišvydęs savininkas dėl to susinervinęs pradeda neadekvačiai minkyti paminas.

3. Visi BMW automobiliai, ypač prabangiausi ir naujausi, turi teisę stovėti neįgaliųjų parkavimo vietose. Niekas neabejoja: jei jau ten sustojo, vairuotojas turi ryškią smegenų veiklos negalią.

4. Jei BMW įvažiavo į stulpą, tvorą ar šviesoforą, už BMW remontą privalo sumokėti tuos nereikalingus gatvės statinius montavusios kompanijos. Juk žino, kad rimti vyrai važinėja, tai ko čia pristatė?

5. BMW automobilių vairuotojams negalioja šie kelių eismą reguliuojantys ženklai: „Sustoti draudžiama“, „Vienpusis eismas“, „Automobilių eismas draudžiamas“, „Gyvenamoji zona“, „Lenkti draudžiama“. Ir, aišku, visi greičių ribojimai bei draudimai sukti iš vienos ar kitos juostos. Juk vis tiek jų nesilaikys.

6. Policininkai sustabdę BMW privalo iškart sakyti pageidaujamą kyšio sumą. Nes juk vis tiek siūlys, tad negaiškite laiko.

Jei gyventojai, o ypač bavarų aukos, turi kuo šį sąrašą papildyti, maloniai laukiame komentaruose.

Ir nesitikėkite šį sykį iš manęs kažkokios rimtos išvados ar pastebėjimo. Nes kai yra taip tragiška, kad net juokinga, rimtam būti jau šiek tiek per vėlu…

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.