A. Maldeikienė taisosi prie Seimo: skelbs bado akciją

Vilniaus miesto tarybos narė, žymi ekonomistė Aušra Maldeikienė paskelbė, kad tą dieną, kai Seimas svarstys progresinių mokesčių įstatymą, ateis prie parlamento, įsitaisys ant suoliuko ir nevalgys.

A.Maldeikienė kritikavo progresinių mokesčių projektą.<br>V.Balkūno nuotr.
A.Maldeikienė kritikavo progresinių mokesčių projektą.<br>V.Balkūno nuotr.
Progresinių mokesčių įstatymo projektą pristatė A.Sysas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Progresinių mokesčių įstatymo projektą pristatė A.Sysas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ekonomistas Ž.Mauricas taip pat kritiškai vertino progresinių mokesčių idėją.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ekonomistas Ž.Mauricas taip pat kritiškai vertino progresinių mokesčių idėją.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Artūras Jančys

2015-10-30 11:00, atnaujinta 2017-10-06 22:06

„Su mano kūno kompleksija tokia dieta nepakenks, o tokios kraštutinės priemonės griebiuosi kaip paskutinės galimybės sustabdyti Algirdo Syso siūlomą progresinių mokesčių sistemą. Tai, ką siūlo A.Sysas, iš tiesų nėra progresiniai mokesčiai. Tai peilis jaunimui, visai mūsų ekonomikai“, – portalui lrytas.lt penktadienį kalbėjo A.Maldeikienė.

Ekonomistė taip pat teigė kitą antradienį kviesianti savanorius atvykti į Vilniaus savivaldybę, čia A.Maldeikienė rinksis pagalbininkus, galinčius padėti jau nuveikti daugybę darbų.

„Rašau knygą, straipsnius, dirbu savivaldybėje, dėstau universitete – esu tik žmogus, nespėju visko. Man reikia pagalbininkų, gali ateiti visi norintys, svarbu, kad būtų pakankamai išsilavinę ir turėtų kompetencijos“, – sakė A.Maldeikienė.

Ji paaiškino, kodėl pasirengusi bado akcijai dėl progresinių mokesčių.

„Ar galima A.Syso projektą vadinti progresiniais mokesčiais, kai paliekama „Sodros“ mokesčių našta žmonėms, dirbantiems ne visu etatu? Ne, jokiu būdu! Taip iš darbo rinkos pirmiausia išstumiamas jaunimas, dar labiau skatinama emigracija“, – jausmingai kalbėjo A.Maldeikienė.

Ji tvirtino bado akciją skelbsianti tą dieną, kai Seimas pradės svarstyti progresinių mokesčių įstatymo projektą.

„Atsisėsiu kur nors ant suoliuko prie Seimo ir aiškinsiu žmonėms, kodėl šis įstatymas, jei toks, koks yra projektas, bus priimtas, yra mirtinai pavojingas Lietuvos ekonomikai, jos konkurencingumui“, – jausmingai kalbėjo A.Maldeikienė.

Ji paragino prie akcijos prisidėti ir daugiau norinčiųjų, kurie nepritaria dabartiniam progresinių mokesčių projektui.

Socialdemokratų parengtą progresinių mokesčių projektą kritikavo ir ekonomistas Žygimantas Mauricas.

Neseniai kalbėdamas per Žinių radiją jis sakė: „Jeigu mes dabar apmokestinsime visus pagal vieną kurpalių ir paliksime milžiniškus „Sodros“ mokesčius, bus taip, kad darbuotojas, dirbantis ir uždirbantis savo galva, bus apmokestinamas labiausiai praktiškai visoje Europos Sąjungoje ir visame pasaulyje. Jeigu mes norime įvesti progresinius mokesčius, tada būtina įvesti socialinio draudimo mokesčių lubas, mažinti atitinkamą mokesčių naštą dirbantiems žmonėms. Išlieka klausimas, kaip tai pagelbės mažai uždirbantiems gyventojams“, – laidoje „Dienos klausimas“ teigė Ž.Mauricas.

Praėjusį antradienį Seimas po pateikimo pritarė projektui Lietuvoje įvesti progresinius mokesčius. Socialdemokratas A.Sysas tvirtino, kad tai yra demokratinių šalių pagrindas. Gyventojams, kurių pajamos neviršija 14 tūkst. eurų, siūlomas 15 proc. gyventojų pajamų mokesčio (GMP) tarifas, koks ir dabar uždirbantiems, nuo 14 iki 36 tūkst. eurų – 25 proc., o gyventojams, kurių pajamos viršija 36 tūkst., – 40 proc. GPM tarifas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.