N.Bilevičius per tardymą: „Aš ne žmogžudys“ (vaizdo įrašas)

„Aš ne žmogžudys kažkoks, kad čia turiu sėdėt. Aš tikrai nesiruošiu atlikti bausmę už tai, ko nepadariau. Aš jau geriau negyvensiu“, – per apklausą ašarodamas grasino Nerijus Bilevičius,  Švedijoje kaltinamas 17-metės Lisos Holm nužudymu.

N.Bilevičius praėjusį trečiadienį stojo prieš teismą, bet dar anksti prognozuoti, kuo baigsis ši byla.
N.Bilevičius praėjusį trečiadienį stojo prieš teismą, bet dar anksti prognozuoti, kuo baigsis ši byla.
N.Bilevičius, jo 31 metų brolis ir 34 metų N.Bilevičiaus žmona Irina buvo sulaikyti tą pačią dieną, kai policija rado L.Holm lavoną.
N.Bilevičius, jo 31 metų brolis ir 34 metų N.Bilevičiaus žmona Irina buvo sulaikyti tą pačią dieną, kai policija rado L.Holm lavoną.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 30, 2015, 3:02 PM, atnaujinta Oct 6, 2017, 8:35 PM

Šiuos 35 metų lietuvio tariamus žodžius galima išgirsti vaizdo įraše, kurį paviešino Švedijos žiniasklaida. Vaizdo įrašas darytas per apklausą šių metų rugsėjo 15 dieną.

„Nerijus Bilevičius aiškina Švedijos teisėsaugai, kad yra nekaltas.  Manau, kad skaitytojams bus tikrai įdomu išgirsti“, – rašė skaitytojas Česlovas, kuris rado šį vaizdo įrašą ir juo pasidalijo su lrytas.lt skaitytojais.

Dėl alibi – daug klausimų

Penktadienį vykstant teismo procesui, buvo pakviesta liudininkė, kuri patvirtino, kad N.Bilevičius merginos nužudymo vakarą buvo namie. Tai rašo švedų portalas „expressen.se“.

Liudininkė, įtariamojo N.Bilevičiaus darbuotojo žmona, per apklausas patvirtino, kad 18 val. matė, jos manymu, Nerijų, stovintį prie savo namo ir rūkantį drauge su žmona ir broliu. Šie duomenys gali sustiprinti N.Bilevičiaus teiginį, kad sekmadienį, kai dingo L.Holm, 18 val. jis buvo namie.

Dėl to jį labai kamantinėjo prokuroras Larsas-Göranas Wennerholmas, kuris, žiūrėdamas tiesiai į N.Bilevičių, teigė: „Netiesa, kad tu buvai namie tarp 18 ir 20 valandą.“

Šį penktadienį liudijusi N.Bilevičiaus darbdavio žmona sakė, kad ji puikiai pažįsta lietuvius darbininkus. Ji per apklausas sakė mananti, kad Nerijus yra nekaltas.

Nerijaus žmona Irina, kuri neseniai švedų dienraščiui „Expressen“ davė interviu, padėdavo darbdavio žmonai tvarkytis. Sekmadienio dieną, prieš pradingstant L.Holm, Irina lankėsi pas darbdavio žmoną, kad padėtų paruošti maistą vakarėliui.

Kai Irina jau buvo išėjusi, o svečiai pas darbdavį nebuvo atvykę, darbdavio žmona teigė pažvelgusi pro langą į kaimyninį namą, kur gyveno lietuviai, ir pamačiusi lauke rūkančią Iriną kartu su bent vienu iš broliu ir dar vienu žmogumi. Tai buvo iškart po 18 valandos.

Ji laiką prisiminė pagal svečių atvykimą vėliau. Reikia priminti, kad pats Nerijus Lisos dingo valandą tvirtino buvęs namie ir gulėjęs lovoje, kol kalbėjo per „Skype“ su mama. „Gulėjau lovoje su kompiuteriu. Per tą laiką gal kelissyk atsikėliau ir išėjau parūkyti“, – teigė jis ketvirtadienį teisme.

Tačiau prokuroras L.Wennerholmas pareiškė, kad kompiuterio naudojimosi istorijos duomenys rodo ką kitą. Tuo metu kompiuteris naudojamas nebuvo. Anot prokuroro, tuo metu, kai L.Holm paliko kavinę ir 18 val. 22 min. išsiuntė paskutinę SMS žinutę savo tėčiui, kad keliauja namo, kompiuteris naudojamas nebuvo. Esą N.Bilevičius mamai per „Skype“ skambino 19 val. 35 min.

Policijos apklausose N.Bilevičiaus žmona Irina teigė, kad vyras grįžo namo iš darbo pataisęs lango rėmą maždaug prieš 40 min., iki jie nuvažiavo į parduotuvę nusipirkti cigarečių. Parduotuvėje jie buvo 20 val. Tai užfiksavo stebėjimo kameros.

Per paskutinę apklausą, vykusią Lietuvoje, Irina pakeitė parodymus ir teigė, kad Nerijus namuose buvo mažiausiai valandą, iki jiems išvykstant apsipirkti. Tačiau Nerijaus brolis per policijos apklausas tvirtino, kad N.Bilevičius namie buvo ne ilgiau kaip pusvalandį, iki jie išvyko į prekybos centrą.

Prokuroras taip pat mano, kad Nerijus grįžo namo 19 val. 30 min. Greitai po to, kai du liudininkai matė jį lekiantį didžiuliu greičiu iš Martropo daržinės, kur vėliau rastas L.Holm kūnas.

Tačiau darbdavio žmona sakė: „Stovėjau prie mūsų namų bibliotekos lango, kuris yra į pietus, už 70 metrų“, – paaiškino ji prokurorui, kaip matė N.Bilevičiaus žmoną ir kitus du rūkančius žmones.J i teigė nemačiusi žmonių veidų, bet suprato, kad rūkė Nerijus, jo žmona ir brolis.

„Juos esu mačiusi tiek daug kartų, jog įsivaizdavau, kad ir dabar čia yra jie“, – paaiškino moteris.

Sako, kad įrodymų užtenka

N.Bilevičius praėjusį trečiadienį stojo prieš teismą, bet dar anksti prognozuoti, kuo baigsis ši byla. Prokurorai teigia, jog įrodymų užtenka, o lietuvio advokatė tvirtina, jog teisiamas ne tas žmogus.

Prokuroro teigimu, tai, kad žudikas yra N.Bilevičius, įrodo ne tik ant 17-metės drabužių rasti jo kraujo bei spermos pėdsakai, bet ir daržinės, kurioje buvo paslėptas kūnas, tualete aptiktų išmatų likučiai.

Jų duomenys ir N.Bilevičiaus DNR sutapo.

L.Holm dingo birželio 7-osios vakarą. 18 val. 23 min. mergina paskambino tėvui ir pasakė važiuojanti namo, tačiau į juos jau niekada negrįžo.

Tą pačią dieną merginos mopedas rastas už parduotuvės. Ant jo rankenos kabojo krepšys su visais jos daiktais, o į variklio paleidimo spynelę buvo įkištas raktas. Dalimis išardytas L.Holm mobilusis telefonas vėliau buvo rastas išmestas žolėse keli šimtai metrų nuo parduotuvės.

N.Bilevičius, jo 31 metų brolis ir 34 metų N.Bilevičiaus žmona Irina buvo sulaikyti tą pačią dieną, kai policija rado L.Holm lavoną. Pareigūnams išsidavė pats N.Bilevičius, kai į daržinę susiruošusiems paieškų dalyviams pareiškė, kad nėra ko ten eiti – jis jau viską apieškojo ir nieko nerado.

Po savaitės I.Bilevičienė buvo paleista ir išvyko į Lietuvą. Dar po savaitės jos pėdomis pasekė A.Bilevičius. Rugsėjį jiems abiem įtarimai buvo panaikinti.

L.Holm artimieji N.Bilevičiui yra pateikę 50 tūkstančių Švedijos kronų (apie 5315 eurų) ieškinį turtinei žalai atlyginti. Tiek šeima išleido laidodama savo dukterį.

Nustatyta, kad dieną prieš L.Holm nužudymą kaltinamasis bandė į savo automobilį įsivilioti kitą moterį – bėgiojančią trisdešimtmetę. Jis moterį sustabdė prašydamas parodyti žemėlapyje kažkokią vietą ir aiškino, kad vienas jos neras, todėl būtų gerai, kad ji važiuotų kartu.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.