Arūnas Šikšta pasitraukė iš Vilniaus savivaldybės tarybos

Buvęs bankininkas, vadybininkas

A.Šikšta BNS nekomentavo, kodėl mandato atsisakė po septynių mėnesių darbo savivaldybės taryboje.<br>P.Lileikio nuotr. iš archyvo
A.Šikšta BNS nekomentavo, kodėl mandato atsisakė po septynių mėnesių darbo savivaldybės taryboje.<br>P.Lileikio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 6, 2015, 2:26 PM, atnaujinta Oct 5, 2017, 12:36 PM

Penktadienį Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) nutraukė A.Šikštos tarybos nario įgaliojimus. Jo vietą sostinėje savivaldybės taryboje užims kitas Liberalų sąjūdžio kandidatas Kasparas Adomaitis.

A.Šikšta BNS nekomentavo, kodėl mandato atsisakė po septynių mėnesių darbo savivaldybės taryboje.

„Aš jau šiandien nebe viešas asmuo, nebeturiu komentuoti. Vakar buvau politikas, galėjau komentuoti, o šiandien nebeprivalau. Ačiū labai jums“, – pasakė jis ir pridūrė, kad darbas taryboje buvo „tikrai gera patirtis“.

A.Šikšta nėra Liberalų sąjūdžio narys, jis kaip nepartinis asmuo buvo įrašytas į šios organizacijos savivaldos rinkimų kandidatų sąrašą.

Šios partijos frakcijos sostinės savivaldybės taryboje seniūnas Vincas Jurgutis tvirtino, kad A.Šikštos pasitraukimo priežastys – asmeninės.

„Mes į tai žiūrime ne kaip į kokią nors pabaigą, o kaip į tam tikrą naują pradžią. Tikimės, kad ir ateityje jis prisidės konsultuodamas ir gal net nebūdamas tarybos nariu, kaip nepriklausomas konsultantas turės daugiau galimybių prisidėti“, – BNS sakė V.Jurgutis.

Jis neigė, kad tarp A.Šikštos ir frakcijos narių būtų kilę kokių nors nesutarimų.

Pasinaudodami Ekonomikos komiteto pirmininko atsistatydinimu liberalai planuoja perstumdyti ir kitus postus savivaldybėje.

Ekonomikos komiteto pirmininku siūloma skirti Vidmantą Martikonį, kuris vadovauja Aplinkos ir energetikos komitetui. Atitinkamai šio komiteto vadove norima matyti Aušrinę Armonaitę, dabartinę Savivaldos plėtojimo komiteto pirmininkę. Siūloma, kad šiam komitetui vadovautų Rita Balčiūnienė.

„Planuojame persiskirstymus, nes po pusės metų pasimatė, kur didesni krūviai, kas kokias turi stipriąsias savybes“, – aiškino V.Jurgutis.

A.Šikšta nuo 2013 metų lapkričio pabaigos iki šių metų rugsėjo ėjo Vilniaus universiteto Tarptautinės verslo mokyklos direktoriaus pareigas, prieš tai vadovavo tuometinio „Hansabanko“ (dabar „Swedbank“) valdybai. A.Šikštai priklausanti „MS Management Service“ valdo grupę „Financial Management Group“. A.Šikšta 2004-2013 metais vadovavo bendrovei „Teo LT“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.