Scenos verti tik stipriausieji

Smagu, kad televizijos rodo tokius konkursus kaip „X Faktorius“ (TV3) ir „The Voice“, kurio lietuviškasis variantas – „Lietuvos balsas“ (LNK). Jie atskleidžia daug talentų.

Daugiau nuotraukų (1)

Daina Bilevičiūtė

Nov 8, 2015, 11:05 AM, atnaujinta Oct 5, 2017, 7:26 AM

Dažnai lankausi Didžiojoje Britanijoje ir nepraleidžiu progos ten pasižiūrėti šiuos projektus. Juos esu stebėjusi ir Ukrainos, ir Rusijos televizijose.

Tokių šou teisėjams tenka atsakinga užduotis – įvertinti ir pakomentuoti dalyvių pasirodymus.

Sutinku, kad teisėjai neprivalo būti visuomet pakantūs ir vengti griežtų vertinimų, bet savo pastabomis jie gali sugniuždyti žmogų.

Esu pastebėjusi, kad užsienio televizijose situacijos būna švelnesnės. Arba teisėjai kritiką išsako subtiliau, arba dalyviai sugeba labiau susitvardyti ir neįsižeisti.

O stebint lietuviškas laidas susidaro įspūdis, kad dalyviai, išgirdę aštrų teisėjų žodį, nepaprastai nusimena. Įsivaizduoju, kad jiems sunku tai patirti prieš visą Lietuvą.

Kita vertus, tokios žaidimo taisyklės. Jei kritikos gavęs žmogus vis tiek eis į priekį, įrodys, kad nepasidavė ir yra stiprus.

Į sceną išeina tik stipriausios asmenybės. Muzikiniuose projektuose tokiu būdu žmonės gauna pirmąjį krikštą.

Prisiminkime šokių konkursus, kuriuose choreografas Jurijus Smoriginas negailėdavo pastabų dalyviams. Ir ką? Tuos aštrius žodžius praleidi pro ausis ir toliau savo darai.

Lietuvoje yra nemažai socialinių bėdų, jų prispaustiems žmonėms reikia padėti, bet po ilgos darbo dienos grįžusi namo tikrai nenoriu matyti smurto, kurį rodo tokios laidos kaip „TV pagalba“ (TV3), „24 valandos“ (LNK).

Taip pat nevertos dėmesio pokalbių laidos vadinamosiomis bejėgiškomis temomis – apie netinkamą valstybės valdymą, dėl to kylančias problemas. Studijoje pastatyta šauni vedėja, gavusi tokią temą iš prodiuserių, tampo nervus tiek laidos dalyviams, tiek žiūrovams.

Televizijos šou rengia net rimtomis temomis. Pavyzdžiui, pasakoja apie lietuves, kurios teka už musulmonų. Verčiau pasikalbėkite su teisininku apie vaikų padėtį tokioje šeimoje, apie moterų žeminimą. Kam iš to daryti šou?!

Turiu mėgstamų televizijos žmonių. Vienas jų – režisierius Vytenis Pauliukaitis. Mane žavi jo bendravimo stilius, humoro jausmas.

Mielai žiūriu „Lietuvos ryto“ televizijoje dirbančios Rūtos Janutienės vedamas laidas, patinka Rūta Mikelkevičiūtė, Asta Stašaitytė-Masalskienė iš LNK.

Jos – tikros profesionalės, ekrane jaučiasi kaip žuvys vandenyje. Jei tik galiu, visuomet mielai pasiklausau Algimanto Čekuolio (LRT televizija). Šio žmogaus pasakojimai puikiai nuteikia. Galbūt dėl to, kad tai ryški asmenybė.

Pati turėjau minčių kurti ir vesti naktinių pokalbių laidą apie meilę, maistą, seksą, vyrus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.