Po išpuolių Paryžiuje L.Linkevičius ragina nekaltinti pabėgėlių

Lietuvos užsienio reikalų

Po teroro bangos Paryžiuje pabėgėlių klausimas dar labiau paaštrėjo.<br>AP nuotr. iš archyvo
Po teroro bangos Paryžiuje pabėgėlių klausimas dar labiau paaštrėjo.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 16, 2015, 5:02 PM, atnaujinta Oct 4, 2017, 5:08 AM

Po Europos Sąjungos (ES) užsienio reikalų ministrų susitikimo Briuselyje L.Linkevičius teigė, kad Europos šalys pirmiausia turėtų įgyvendinti jau sutartas priemones stiprinti išorinės sienos apsaugą, atskirti pabėgėlius nuo ekonominių migrantų ir kovoti su terorizmo finansavimu.

„Neteisinga, kai bandoma dėti lygybės ženklą tarp teroristų ir pabėgėlių. Negalime kaltinti tų, kurie bėga nuo karo (...). Viešojoje erdvėje jau yra neigiamų pasisakymų imigrantų atžvilgiu, bet aš tikiuosi, kad mes taip nepasielgsim“, – BNS telefonu iš Briuselio pirmadienio popietę sakė L.Linkevičius.

„Žvalgybinių organizacijų bendradarbiavimas paprastai būna rezervuotas, vyrauja individualaus žaidimo taisyklės. Mums metas pabusti ir imtis realaus bendradarbiavimo, realaus keitimosi informacija“, – pridūrė ministras.

Po išpuolių Paryžiuje prie vieno iš savižudžių sprogdintojų rastas Sirijos piliečio pasas paskatino nerimą, kad dalis džihadistų galėjo atvykti į Europą kartu su pabėgėliais. Policija teigia kol kas tikrinanti dokumento autentiškumą. Serbijos spauda skelbia, kad pasas tikriausiai suklastotas.

Lenkijos naujasis Europos reikalų ministras Konradas Szymanskis šeštadienį pareiškė, kad Varšuva nebelaiko ES plano perskirstyti pabėgėlius Bendrijos šalys „politine galimybe“ po atakų Paryžiuje, kurios nusinešė bent 129 žmonių gyvybes.

L.Linkevičius taip pat pabrėžė, kad, nepaisant išaugusio dėmesio terorizmo grėsmei ir migracijos krizei, „Rusijos sukelta krizė Ukrainoje negali dingti iš darbotvarkės“.

„Rusija kol kas neparodė, kad ji yra partnerė. Ji yra veiksnys, į kurį reikia kreipti dėmesį, bet tai nėra partnerystė nei Sirijoje, nei Ukrainoje. Kito mėnesio viduryje turėtų subręsti sprendimas dėl sankcijų pratęsimo. Esame sutarę, kad jei Minsko susitarimai nebus vykdomi, turime pratęsti tą politiką. Tikiu ir jaučiu, kad tai padarysime“, – BNS sakė ministras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.