Už saugumą Lietuvoje atsakingų tarnybų turima technika pasenusi

Už viešąjį saugumą Lietuvoje

Pasak „Aro“ vado, rinktinė turi neblogų ginklų, tačiau jų yra nepakankamai, ja apginkluoti galima tik dalį pareigūnų.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotr.
Pasak „Aro“ vado, rinktinė turi neblogų ginklų, tačiau jų yra nepakankamai, ja apginkluoti galima tik dalį pareigūnų.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 20, 2015, 7:12 AM, atnaujinta Oct 3, 2017, 6:49 PM

„Mūsų žmogiškasis faktorius, žmogiškieji resursai tikrai yra pasirengę. Bet tai yra tik žmonių idėjinis matymas, o techninės priemonės: tiek ginkluotė, kad atitiktų šių dienų galimas grėsmes, tiek valstybės viduje, tiek išorėje – tai ne, mes nepasiruošę. Mes neturime nieko.Situacija yra liūdna“, – sakė VST vadovas Ričardas Pocius.

Jo teigimu, dabar tarnybos turima ginkluotė ir technika yra „muziejinės relikvijos“, o apsaugoti savo pareigūnus VST pajėgi tik tokiu atveju kaip riaušės metu.

„Bet jeigu būtų šūviai, sprogimai ar teroristinis aktas – mes pasmerkti žūčiai. Mūsų pareigūnai būtų pasmerkti žūčiai“, – kalbėjo R.Pocius.

„Aro“ vadas Ričardas Grabauskas teigė, kad nors jo pareigūnai yra pasirengę vykdyti antiteroristines operacijas, jų sėkmė labai priklauso ne tik nuo pareigūnų profesionalumo, bet ir nuo to, kokias priemones jie turi: ginkluotę, ekipuotę, įrangą.

„Mes esame ES antiteroristinių padalinių organizacijos „Atlas“ nariai ir tikrai esame gerai vertinami. Bet vertinami gerai būtent dėl žmogiškojo faktoriaus – dirbančių pareigūnų profesionalumo, ne techninio pasirengimo. Jeigu lygintumės su kitų ES padalinių aprūpinimų, mes labai stipriai atsiliekam. Neperšaunamas liemenes turim, tačiau yra tik 25 liemenės, kurioms dar galioja garantija ir kurias tikrai dar galime dėvėti. Visų kitų terminai jau seniai yra pasibaigę“, – sakė R.Grabauskas.

Pasak „Aro“ vado, rinktinė turi neblogų ginklų, tačiau jų yra nepakankamai, ja apginkluoti galima tik dalį pareigūnų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.