S. Skvernelis atvirai prakalbo apie savo pasitraukimą

Po pranešimo apie atsistatydinimą šeštadienio rytą vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis pripažino, kad tvirtai apsisprendė ir pareiškimas jau laukia premjero ant stalo. „Nieko nepadarysi, šiandien – vienur, o ryt – jau kitur“, – gyvenimo iššūkius natūraliai priėmė pasitraukti ketinantis ministras.

S. Skvernelis atvirai prakalbo apie savo pasitraukimą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
S. Skvernelis atvirai prakalbo apie savo pasitraukimą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
S. Skvernelis atvirai prakalbo apie savo pasitraukimą.<br>J.Stasevičiaus nuotr.
S. Skvernelis atvirai prakalbo apie savo pasitraukimą.<br>J.Stasevičiaus nuotr.
S.Skvernelis pripažino, kad tvirtai apsisprendė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
S.Skvernelis pripažino, kad tvirtai apsisprendė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
S. Skvernelis atvirai prakalbo apie savo pasitraukimą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
S. Skvernelis atvirai prakalbo apie savo pasitraukimą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
S. Skvernelis atvirai prakalbo apie savo pasitraukimą.<br>M.Kulbio nuotr.
S. Skvernelis atvirai prakalbo apie savo pasitraukimą.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lina Bartkutė

Nov 21, 2015, 12:11 PM, atnaujinta Oct 3, 2017, 1:01 PM

Portalui lrytas.lt susisiekus su ministru šeštadienio rytą, jis prisipažino, kad jaučiasi puikiai. Teigė, kad pavyko šiąnakt pamiegoti ir niekas neskambinėjo. Paklaustas apie artimiausius planus, S.Skvernelis atsiduso, kad pirmadienį išeis į darbą, nes kol nėra galutinio sprendimo dėl atsistatydinimo, ministras toliau vykdo savo pareigas.

Apie susitaikymą: „Tai ne vaikų darželis“

S.Skvernelis aiškino, kad dėl savo pasitraukimo su premjeru Algirdu Butkevičiumi dar nekalbėjo. Pokalbis ir galutinis sprendimas dėl atsistatydinimo laukia po premjero komandiruotės Kinijoje. Pats premjeras dar žada S.Skvernelį perkalbėti nuo šio žingsnio, nes „tai būtų labai didelė netektis“.

Premjeras palaiko ministrą ir teigė, kad nurimus aistroms galima kartu susėsti prie stalo ir visiems kartu su Loreta Graužiniene susitaikyti.

„Su niekuo aš nesu susipykęs. Tai ne vaikų darželis, kad su kuo nors pykčiausi, ir bent jau aš  su niekuo nesu susipykęs“, – šyptelėjo ministras.

Atsakymas L.Graužinienei: Operacijų neatlikinėju“

Seimo pirmininkė L.Graužinienė penktadienį pareiškė, kad Lietuvoje viešėję Latvijos ir Estijos parlamentų vadovai buvo nustebę ir sukrėsti įvykių Vilniuje. Jie esą sakė, kad jei jų šalyse dėtųsi tokie dalykai, ministras net nedrįstų nieko sakyti ir atsistatydintų.

„Aš esu ministras politikas. Operacijų neatlikinėju. Pareigūnai ir specialiosios tarnybos tai atlieka ir tai jų pareigos“, – priminė ministras.

Konfliktas tarp L.Graužinienės ir S.Skvernelio kilo ketvirtadienio vakarą, kai Vilniuje vyko iš policijos automatą „Kalašnikov“ pagrobusio vyro paieškos operacija. Bėglio visoje Vilniaus apskrityje ieškojo maždaug 3 tūkst. pareigūnų, buvo pasitelkta policijos antiteroristinių operacijų rinktinė „Aras“, pasieniečių sraigtasparnis.

Tuo metu Lietuvoje viešėjo Latvijos ir Estijos parlamentų vadovai bei kelios dešimtys parlamentarų. Seimo pirmininkė vyriausybinio ryšio telefonu paskambino vidaus reikalų ministrui norėdama sužinoti, kas vyksta, o šis, L.Graužinienės teigimu, jai pareiškė miegąs.

Susitarimą su socialdemokratais pavadino plepalais

Paklausus, ar tiesa, kad ministras jau ruošiasi artėjantiems 2016-ųjų rinkimams ir jau sutarė su socialdemokratų frakcija, ministras teigė, kad tai rodo politikos kultūros lygį, „jei yra skleidžiami tokie pokalbiai ir plepalai“.

„Darbo tvarka su visais kalbu, ir apie rinkimus mažiausiai. Su visais vyko pokalbiai ir pasvarstymai, o konkrečiai pokalbių su niekuo nebuvo, kad susitarėme ir darome tą ar aną.

Rinkimų tema kai kam, pasirodo,  šiuo metu svarbiausia, o man svarbiausia darbas. Tikrai stengiuosi tų dalykų nepainioti ir lyg pavyko bent jau iki šiol“, – pažymėjo ministras.

Visuomenės palaikymas maloniai keistas

Ministrui S.Skverneliui pranešus apie atsistatydinimą, internete pradėjo plisti raginimai pasirašyti peticiją, raginančią nepritarti ministro sprendimui.

„Vakar gavau labai daug mane palaikančių el. laiškų, žinučių. Ir nuo nepažįstamų žmonių. Tai tikrai maloniai keista. Natūralu, kad viena dalis palaiko, o kiti galbūt mano kitaip“, – kalbėjo ministras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.