Benamis vietoj morgo atsidūrė policijoje

Atvėsus orams, Telšiuose nutiko anekdotinė istorija – nuo šalčio gindamasis benamis stipriai padauginęs taip kietai įmigo, kad žmonės palaikė jį mirusiu.

Benamis vietoj morgo atsidūrė policijoje.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Benamis vietoj morgo atsidūrė policijoje.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedra Akavickienė

Nov 30, 2015, 7:25 PM, atnaujinta Oct 1, 2017, 11:38 PM

Policijai paskambinęs asmuo aiškino, kad pačiame Telšių centre, Plungės gatvėje, prekybos centro ir autobusų stoties pašonėje, guli negyvas vyras.

Atskubėję policijos pareigūnai atidžiai apžiūrėjo tariamą lavoną, papurtė, o tas staiga pašoko lyg būtų prisikėlęs iš numirusiųjų.

Šalia stovėję miestelėnai tarpusavyje kalbėjo, kad nedaug betrūko, jog velnio lašų iki žemės graibymo prisiliuobęs benamis būtų atsidūręs lavoninėje.

Paaiškėjo, kad 63 metų namų neturintis vyriškis nuo šalčio gynėsi stipriaisiais gėrimais. Kaip reikiant padauginęs, užmigo tiesiog gatvėje. Nors praeiviai, bandydami išsiaiškinti, ar žmogus gyvas, šaukė „kelkis“, nieko negirdėjo. Kur čia girdėsi, kai neblaivumo matuoklis rodo sunkų, 3,12 promilių, girtumą.

Kaip teigė Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Aušra Blaževičienė, kadangi informacija, jog asmuo miręs, nepasitvirtino, o jo gyvybei ir sveikatai kylančio pavojaus grėsmės neįžvelgta, neblaivus asmuo pristatytas į komisariatą.

Pažeidėjui teks atsakyti už tai, kad girtas gulėjo viešoje vietoje, įžeidžiant žmogaus orumą ir visuomeninę dorovę. Jam gresia įspėjimas arba bauda nuo 8 iki 14 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.