VST vadovybę ketinama perkelti dirbti iš Kauno į Vilnių

[[ge:lrytas:lrytas:2750152]]

Vidaus reikalų ministerija siūlo nuo kitų metų Viešojo saugumo tarnybos (VST) vadovybę perkelti dirbti iš Kauno į Vilnių.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Vidaus reikalų ministerija siūlo nuo kitų metų Viešojo saugumo tarnybos (VST) vadovybę perkelti dirbti iš Kauno į Vilnių.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 7, 2015, 1:08 PM, atnaujinta Sep 30, 2017, 8:51 PM

Pirmadienį ministerija užregistravo Vyriausybės nutarimo projektą, pagal kurį VST buveinė perkeliama iš Kaune įsikūrusios Žeimenos gatvės į pastatą M.K.Paco gatvėje Vilniuje.

„Jokie žmonės nėra perkeliami, jie lieka dirbti Kaune, kur liks VST padalinys, o vadovybė ir pagrindinė būstinė bus perkelta į Vilnių“, – BNS sakė vidaus reikalų ministro Sauliaus Skvernelio atstovas spaudai Tomas Beržinskas.

Anot jo, sprendimas priimtas siekiant „optimaliau perskirstyti resursus“, jis nėra susijęs su tarnybą pastaruoju metu purtančiais skandalais.

„Vadovybė nėra kovai parengtas darinys, kuris turi būti pasiruošęs kovai ir vykti ten, kur vykstama. VST vadovybei, kaip bebūtų, dažnai tenka susitikti tiek su Vyriausybės, tiek Seimo pareigūnais, kurie yra Vilniuje, todėl važinėti iš Kauno yra netikslinga“, – nurodė ministro atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: VRM komentarai apie transporto priemonės savininko deklaravimo kodą