R. Palaitis: „Žalos ministerijai nepadariau“

Buvęs vidaus reikalų ministras

Palangoje gyvenantis R.Palaitis BNS sakė, kad nedirba samdomo darbo, užsiima finansine rinka – vertybiniais popieriais, obligacijomis.<br>Vlado Ščiavinsko nuotr.
Palangoje gyvenantis R.Palaitis BNS sakė, kad nedirba samdomo darbo, užsiima finansine rinka – vertybiniais popieriais, obligacijomis.<br>Vlado Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 8, 2015, 1:59 PM, atnaujinta Sep 30, 2017, 3:23 PM

„Taip, apskundėme. Prašau, kad pakeistų teismo sprendimą ir atmestų prokuratūros ieškinį. Aš žalos nepadariau. Teismas nustatė, kad tyčios iš mano pusės nebuvo, kad visos tarnybinės nuobaudos turėjo pagrindą. Kaltina mane, kad buvau neatsargus, nes nesulaukiau po pusės metų įvyksiančio teismo sprendimo. Tuo metu pagal Valstybės tarnybos įstatymą, nuobaudai paskirti maksimalus terminas yra vienas mėnuo, tai aš negalėjau nepaskirti nuobaudos ir laukti teismo sprendimo. Logikos šitame teismo sprendime nėra jokios“, – antradienį BNS sakė R.Palaitis.

Jis teigė, kad politikų atsakomybės klausimas įstatymais nėra sureguliuotas, teismas rėmėsi Valstybės tarnybos įstatymu, nors jame rašoma, kad valstybės politikams jis netaikomas.

„Jeigu norima įvesti kokią nors personalinę atsakomybę, pirmiausia reikia parašyti atitinkamą įstatymą ir tada veikti“, – sakė R.Palaitis.

Jo skundą nagrinės Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas.

Palangoje gyvenantis R.Palaitis BNS sakė, kad nedirba samdomo darbo, užsiima finansine rinka – vertybiniais popieriais, obligacijomis.

Lapkričio 17 dieną Vilniaus apygardos administracinis teismas iš dalies patenkino Generalinės prokuratūros ieškinį ir iš eksministro Vidaus reikalų ministerijai priteisė 15 tūkst. 907 eurus turtinei žalai atlyginti.

„Tai faktiškai precedentinė byla Lietuvoje, kada iš tokio aukšto pareigūno teismas priteisia materialinius nuostolius valstybei“, – yra sakiusi sprendimą paskelbusi teisėja Egidija Puzinskaitė.

Ji teigė, kad teismas priteisė tik dalį prokuratūros prašomos žalos, nes nenustatė, kad buvusio ministro neteisėtoje veikoje buvo tiesioginė tyčia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.