Į Mumaičius atvežta visa pratybose naudota karinė technika

Į Mumaičių kaimą Šiaulių

Mumaičiuose šiuo metu saugoma apie 50 mobilios technikos vienetų.<br>P. Mantauto asociatyvi nuotr.
Mumaičiuose šiuo metu saugoma apie 50 mobilios technikos vienetų.<br>P. Mantauto asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 14, 2015, 5:16 PM, atnaujinta Sep 29, 2017, 10:50 AM

„Yra atvežta visa technika, kuri buvo planuota saugoti, kuri buvo pratybose“, – sakė A.Dilda.

Jo teigimu, Mumaičiuose šiuo metu saugoma apie 50 mobilios technikos vienetų.

Tarp jų – penki tankai „Abrams“, devynios pėstininkų kovos mašinos ir trys vadovavimo šarvuočiai „Bradley“, keturi šarvuočiai su minosvaidžių sistema „M113“. Likusią technikos dalį sudaro įvairios keliamosios galios logistiniai sunkvežimiai, „Hammer“ šarvuoti visureigiai.

„Technika bus saugoma iki kitų pratybų pavasarį, balandžio mėnesį“, – nurodė A.Dilda.

Lietuva tapo pirmąja Baltijos šalimi, kurioje Jungtinės laikys pratybose naudojamus šarvuočius, visureigius ir kitą karinę techniką.

Ateityje Mumaičiuose numatoma atnaujinti kelius ir esančias technikos remonto dirbtuves, įrengti naujas aikšteles, skirtas plovyklai, kuro užpylimui bei amunicijos laikymui, o taip pat pastatyti kitą technikos laikymui reikalingą infrastruktūrą. Mumaičiuose Lietuvos ir Jungtinių Valstijų kariuomenės žada investuoti apie 5 mln. eurų, įdarbinti vietinius gyventojus.

Mumaičiai buvo pasirinkti dėl patogaus susisiekimo su Karinių oro pajėgų Aviacijos baze, šalia einančios geležinkelio linijos, išvystyto sausumos kelių tinklo ir infrastruktūros atitikimo JAV reikalavimams.

Dešimties kilometrų atstumu nuo Šiaulių nutolusiuose Mumaičiuose yra karinė teritorija, ji užima didžiąją kaimo dalį. Karinė teritorija čia įsteigta dar sovietmečiu, o Lietuvos nepriklausomybės metu 2000 – 2008 metais ten buvo įsikūręs Karinių oro pajėgų Oro gynybos batalionas.

Pastaruoju metu Mumaičiuose veikė ginkluotę remontuojantys Lietuvos kariai. Šiame kaime aplink karinę teritoriją taip pat yra kelios sodybos, ten registruoti devyni gyventojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.