Kraujo centrui nurodyta nutraukti kraujo maišų pirkimo sutartį

Apie sprendimą tarnyba prašo informuoti per 10 dienų.

VPT nurodė Nacionaliniam kraujo centrui nutraukti kraujo maišų pirkimo sutartį.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
VPT nurodė Nacionaliniam kraujo centrui nutraukti kraujo maišų pirkimo sutartį.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 22, 2015, 10:57 AM, atnaujinta Sep 28, 2017, 12:07 AM

VPT išvadoje nurodė, kad NKC pasirinktas būdas – supaprastintas pirkimas atliktas nesilaikant įstatymų: tokį pirkimą leidžiama skelbti tik kai pirkimo vertė neviršija 80 tūkst. eurų be PVM. Tuo metu NKC sudarytos Kraujo maišų ir magistralių sistemos donorų trombocitų aferezės (kraujo išvalymo – red.) sutarties su bendrove „SK Partners“ vertė siekia 102 tūkst. eurų be PVM. Taip pat numatyta, kad sutartyje numatytas įsigyjamų prekių kiekis gali būti viršytas 30 procentų.

VPT pažymi, kad NKC tinkamais pripažino dviejų bendrovių pasiūlymus, tačiau, tarnybos teigimu, pateikti dokumentai neįrodo, jog bendrovės atitiko konkurso reikalavimus.

Tarnyba turėjo priekaištų ir dėl to, jog pirkimo sąlygose įtraukti reikalavimai aferezės aparatui, tačiau jo tarp pirkimo objektų nebuvo – aferezės aparatą tiekėjų buvo reikalaujama perduoti neatlygintinai. Tačiau tarnyba teigia, kad negalima atmesti, jog aparatas pažeidžiant įstatymus galėjo būti įskaičiuotas į pirkimo kainą.

VPT taip pat pasigedo ekspertų nuomonės, jog sąlygose nustatyti specifiniai reikalavimai (specifinis adatos dydis, privalomas pateikti nepertraukiamo ciklo centrifuginis aferezės aparatas su lietimui jautriu monitoriumi) yra reikalingi dėl įstaigos darbuotojų sukauptos patirties ir dėl to, jog procedūrų metu gerai jaustųsi pacientai.

„Atsižvelgdama į išvadoje konstatuotus įstatymo nuostatų pažeidimus, vadovaujantis (...) nuostata, kad imperatyvioms įstatymo nuostatoms prieštaraujantis sandoris yra niekinis ir negalioja, tarnybos nuomone, perkančioji organizacija pirkimo sutartį turėtų nutraukti, ir, esant poreikiui, organizuoti naują pirkimą“, – nurodo VPT.

Apie sprendimą tarnyba prašo informuoti per 10 dienų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.