Su šventėmis, mielosios beždžionės!

Rašyti apie Rusiją šiais metais buvo be galo patogu, galop pasidarė nuobodu, nes, jeigu sugebi bent paviršutiniškai skaityti bei mąstyti, gali kabinėtis prie kiekvieno V.Putino pasakyto žodžio ir atrodysi teisus, gal net protingas.

Daugiau nuotraukų (1)

Bronius Matelis

Dec 31, 2015, 2:01 PM, atnaujinta Sep 26, 2017, 11:24 AM

Štai vienoje naujoje savo kalboje V.Putinas tikino: „Rusija nenori atkurti jokios imperijos, nenori suirutės Sirijoje, mes nuolat tai sakome Vakarų valstybių partneriams, bet jie mūsų žodžiais kažkodėl netiki. Kodėl?“

Neturiu dabar tikslo svarstyti, kodėl V.Putinu niekas netiki, bet tikrai žinau, kad tas pats bus ir 2016-aisiais.

Kitais, dabar jau raudonosios beždžionės metais, bus daug išdaigų: Rusijos prezidentas V.Putinas vieną dieną kasysis pirštais išeinamąją angą, kitą dieną – pakaušį abiem rankomis, o trečią – susikiš pirštus į burną, šokinės, klyks ir grasins, kad tuojau pat visus užmėtys parako statinėmis.

Neturėtume stebėtis. Beždžionė daug įvairių judesių atlieka, tačiau be konkretaus tikslo. Tarkime, kuriems galams mūsų premjerui A.Butkevičiui prireikė kelti pensijas ir atlyginimus, jeigu socialdemokratų populiarumo reitingai ir taip lenkia kitus kone dvigubai?

Be to, Lietuvos istorija žino faktų, kai štai taip valdantieji įsuka pažadų karuselę, tada atlapatuoja koks nors tipas, kuris „šika ir tapšnoja“, numeta tautai iš lėktuvo dar geresnį pasiūlymą, kurio rinkėjai atsisakyti negali, ir valdantieji rinkimus prakiša. Čia panašu į tą grėblį: kartą gauni per pakaušį, bet vis tiek vėl ant jo užsirauni.

Štai pusė STT pareigūnų ir prokurorų vaikėsi vargšę D.Gineikaitę. Atlyginimai pareigūnams mokami, o esmė tai kokia? Jeigu į alkotesterį papūtęs vairuotojas nesutinka su rezultatu, tai jis per valandą privalo duoti kraujo tyrimui. Jeigu tyrimai atlikti po valandos ir vienos minutės, teismas vadovausis alkotesterio parodymais.

Kuriems galams dabar vaikytis po Kauną ir Vilnių išgėrusią moterį, kuri nutarė išsivalyti savo organizmą ir po trijų ar daugiau valandų pasidaryti kraujo tyrimą? Visi turime teisę išsiblaivyti anksčiau, nei tai padarytų pats organizmas. Gal D.Gineikaitė tiesiog norėjo tą blaivininkės pažymą savo vyrui nunešti, kad nesibartų, kai visi parašė, kad ji girta vairavo.

Girtumo nustatymo faktui visa ta specialiųjų tarnybų operacija jokios įtakos taigi neturi.

Na, gal tas Kauno klinikų vadovas ir padėjo D.Gineikaitei išsiblaivyti anksčiau laiko. Na ir kas? Taigi praėjus valandai po tyrimo alkotesteriu žmogus gali kūliais verstis, gali litrą degtinės išmaukti, o gali organizmą eiti valytis, bet nieko nebesuklastos.

Štai neseniai socialiniame tinkle susiginčijo Seimo nariai R.Juknevičienė ir P.Urbšys, kuris iš jų Tėvynę labiau myli. Moteris sako, kad P.Urbšys nekenčia konservatorių partijos. O toliau ir sakyti nieko nereikia – tik kvailys gali nežinoti, kad, jeigu nemyli konservatorių, tai ir Tėvynės mylėti negali. Tiedu yra kaip tie siamo dvyniai suaugę dar nuo Vagnoriaus ir caro bedančio laikų.

Tada P.Urbšys ne juokais supyko, esą kodėl R.Juknevičienė su savo partija uzurpavo ir niekingai pasiglemžė meilę Tėvynei! Kaip drįso?! Mat jis irgi norėtų Tėvynę mylėti, bet nebeišeina, nes tą meilę Tėvynei kažkas maždaug prieš 25 metus, kai tada niekas dar nesuvokė tikrosios jos vertės, labai pigiai ėmė ir prichvatizavo.

Ir kas patikės dabar, kad artėjantys Beždžionės metai čia niekuo dėti? O kas tada dėsis per Seimo rinkimus šį rudenį?

Štai paskyrė seimūnai naująjį generalinį prokurorą. O tas iš karto ir šoko akių draskyti: jokių išlygų nei Seimo nariams, nei prezidentei nebebus. Užsirovė, vadinasi, bachūrai. Būtų paskyrę tuo prokuroru kokią Kaišiadorių moterėlę, kuriai visi lyg kokiame turgelyje tik ir siūlo svarbius postus įsigyti, tai visi būtų susimokėję „otkatą“ ir ramiai sau būtų gyvenę.

Vadovaudamasis spėjiko N.Šulijos dvasia, galiu išpranašauti, kad Beždžionės metai darys didelę įtaką P.Gražulio elgsenai. Jis ir toliau šokinės nuo SGD dujų terminalo ant gėjų, tada pašliaužos apie R.Pakso kojas, bent jau jas, tas kojas, reabilituos, jeigu viso kūno reabilituoti nepavyktų.

Ir tai tęsis tol, kol kas nors užpakalio P.Gražuliui neišspardys. Bet tai jau kita tema. Be to, negalima tokią dieną kalbėti apie smurtą.

Todėl linkiu visiems kitais metais dar daugiau bunkių, zvonkių, pupyčių, olialyčių, tralialyčių ir radžių. Nes nieko geresnio nenusipelnėte – per mažai konservatorius (Tėvynę) mylėjote, per mažai V.Uspaskicho traukimąsi iš politikos viešai apverkėte.

Ir apskritai – beždžionės ir yra beždžionės, pačios niekada ir nieko originalaus nesugalvos. Kaip pasakytų žymusis evoliucijos teorijos kūrėjas Ch.Darwinas, su šventėmis, mielosios beždžionės!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.