Tėvo nužudytus vaikus į paskutinę kelionę lydės S. Tamkevičius

Tragedija Kėdainių rajone sujaudino visą visuomenę. Abejinga neliko ir Gailestingumo metus švenčianti Katalikų Bažnyčia.

Kėdainių rajone šeštadienį tėvo nužudytus vaikus į paskutinę kelionę lydės arkivyskupas S.Tamkevičius.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kėdainių rajone šeštadienį tėvo nužudytus vaikus į paskutinę kelionę lydės arkivyskupas S.Tamkevičius.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Jan 4, 2016, 9:56 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 11:34 PM

Pirmadienio rytą arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius savo paskyroje „Facebook“ rašė: „Rytoj Panoteriuose laidosiu du vaikelius, kurie prieš kelias dienas buvo gyvi įmesti į šulinį ir tenai mirė. Prašau maldos, kad šių nekaltų vaikelių žūtis daugeliui atvertų akis pamatyti, kur mes einame.“

Paprašytas pakomentuoti kraupų įvykį Kėdainių rajone, kai 36-erių Aurelijus B. į šulinį įmetė 2 metų sūnelį ir keturių mėnesių dukrelę, dvasininkas žadėjo visas savo mintis išsakyti laidotuvių homilijoje.

„Būtų važiavęs arkivyskupas Lionginas, bet jis išvykęs, vyskupo Kęstučio tėvelis mirė. Tada aš (laidosiu)“, – portalui lrytas.lt sakė S.Tamkevičius.

Šulinyje paskendusių vaikų laidotuves jis vadino neeilinėmis, tokiomis, kuriose ir derėtų melstis vyskupams. Savo dalyvavimu vyskupas parodo savo susirūpinimą dėl įvykusios nelaimės. 

Manoma, kad vaikelių laidojimo data dar gali keistis, nes tik pirmadienį jų kūnai atvežti pas Kauno teismo medicinos ekspertus. Jie dar negalėjo patvirtinti, ar kūneliai pirmadienį bus perduoti artimiesiems.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.