Artėjantys rinkimai politikus verčia elgtis nei šiaip, nei taip

Regis, tam pačiam tikslui – būsimiems Seimo rinkimams – skirtas ir vakar Vyriausybę užgriuvęs grupės politikų viešas raginimas padaryti viską, kad būtų nedelsiant sustabdyta atominės elektrinės statyba pačioje Lietuvos pašonėje, Baltarusijoje, Astrave.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris

Jan 24, 2016, 12:08 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 8:28 AM

Kreipimąsi pasirašė konservatoriams vadovaujantys senelis ir anūkas V. ir G.Landsbergiai ir jų sąjungininkų liberalų lyderis E.Masiulis. Kad būtų įspūdingiau, į kompaniją buvo prikalbintas kadenciją baigęs prezidentas V.Adamkus, taip pat galimas koalicijos partneris po Seimo rinkimų valstiečių ir žaliųjų vadas R.Karbauskis.

Suprask, rinkėjau, Vyriausybė galėtų uždaryti grėsmingąją elektrinę, tačiau ničnieko nedaro!

Reaguodamas į kreipimąsi užsienio reikalų ministras L.Linkevičius iškart priminė, jog daroma, kas įmanoma, – ir dvišaliu lygiu, ir tarptautiniu.

Be to, socialdemokratas taikliai atkirto, jog tą skambų penkių politikų raginimą galima adresuoti ir patiems dešiniesiems – juk būtent jų vadovavimo Vyriausybei metu tos elektrinės statybos ir buvo pradėtos.

Galima prisiminti, jog tuo metu, kai „Lietuvos rytas“ jau siuntė pavojaus signalus, valdantieji šaipėsi, kad baltarusiai tik gąsdina, o iš tiesų nesumūrys nė plytos.

Šių rietenų ir propagandinių kalbų fone nuskambėjo naujiena apie vieno aršiausių atkurtos Lietuvos priešų, Maskvos kolaboranto ir perversmininko M.Burokevičiaus mirtį.

Vieni šio veikėjo vėlę į anapus palydėjo linkėjimais degti pragare, kiti samprotavo, kad visuomet atvirai kovojusį ir kailio nevarčiusį priešą kažkodėl reikia gerbti. Treti tiesiog pasidžiaugė, kad į praeitį galutinai nueina paskutinės jos šmėklos.

Bet gyvenimas kartais būna geresnis už gerą spektaklį: įkandin žinios apie M.Burokevičiaus mirtį atskriejo kita – jaunoji komunistų pamaina dar tvirčiau žengia į priekį.

Senokai šešėlyje tūnojęs buvęs vadinamojo Socialistinio liaudies fronto vadovas, užkietėjęs Lietuvos priešininkas ir rusų talkininkas A.Paleckis paskelbė šį rudenį dalyvausiąs Seimo rinkimuose.

Beje, šis veikėjas savo kandidatūrą kels apygardoje, kur vyrauja tautinės mažumos, – taigi turi šansų laimėti.

Dar skambiau nuaidėjo socialdemokratės B.Vėsaitės sveikinimai buvusiam jaunajam bendražygiui ir jos džiūgavimas, kad tikrasis kairysis A.Paleckis pagaliau sustiprins kairįjį sparną, kurio ekonominė ir socialinė mintis esą gerokai išsikvėpusi.

Kodėl nesiropšti į viršų ir neremti pečių tokiems „kairiesiems“, jei daugelio kitų politikų pasiūla rinkėjams tokia nyki, kaip buvo šią savaitę?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.