Ant ledo – čiuožimo pamokos už dyką

Pajusti žiemos pramogų malonumus vaikams ir moksleiviams trijose čiuožyklose padeda treneriai, kurie moko net pirmą kartą pačiūžas apsiavusius mažylius. „Kietas, dirbtinio ledo čiuožyklose būna minkštesnis. Bet visai geras“, – pasisukiojęs po Kūdrų parko tvenkinį ledo kokybę įvertino klubo „Hockey Punks“ žaidėjas Aurimas Mitka-Breidokas, tapęs vaikų treneriu.

A.Mitka-Breidokas Kūdrų parke vaikus treniravo pirmą kartą.<br>D.Umbraso nuotr.
A.Mitka-Breidokas Kūdrų parke vaikus treniravo pirmą kartą.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas („Lietuvos rytas“)

Jan 25, 2016, 11:52 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 6:29 AM

Trečiadienį šioje vietoje jis surengė pirmąją treniruotę mažyliams.

„Neteko vaikų treniruoti. Pamokysiu čiuožimo pradmenų, pademonstruosiu judesius – juk susirinks visiškai nemokantys čiuožti“, – prieš treniruotę kalbėjo ledo ritulininkas.

Vaikams jis parodė, kaip pačiūžomis įsibėgėti, sustoti. „Bandyk, bandyk dar kartą“, – aidėjo jo nurodymai, kai koks mažylis pargriūdavo.

7 metų Aistis ir jo penkiametis brolis Liudas su pačiūžomis – tik antrą savaitę. Tačiau treneriui berniukai jau rodė, ko patys išmoko.

O po treniruotės pareiškė, kad ateityje jie norės žaisti ledo ritulį.

Aistis ir Liudas ne tik prie pačiūžų pratinasi.

Žiemą jie nuo kalnų leidžiasi rogėmis, slidėmis, vasarą važinėjasi dviračiais.

Nemokamas treniruotes, per kurias vaikai nuo 5 metų mokomi čiuožimo pagrindų, iki vasario 4-osios rengia Vilniaus visuomenės sveikatos biuras.

Čiuožimo pagrindų vaikus ir moksleivius moko Šarūnas Kuliešius ir Mindaugas Kieras, kurie yra Lietuvos vyrų ledo rinktinės ir klubo „Hockey Punks“ žaidėjai.

Šį pirmadienį nuo 14 val. 30 min. treniruotė vyks ant Žaliųjų ežerų ledo, trečiadienį nuo 15 val. – ant Salotės ežero ir Kūdrų parke.

Ketvirtadienį tuo pačiu laiku mažieji vilniečiai kviečiami prie Žaliųjų ežerų, o penktadienį – ant Salotės ežero ir į Kūdrų parką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.