Mistinis girtumas: meluoja alkotesteris ar vairuotojas?

Vilniečio Žilvino R. istorija nustebino net ir patyrusius vairuotojus. Kas meluoja: 1,38 promilės „įpūtęs“ vairuotojas ar policijos pareigūnų alkotesteris?

Su alkotesterio parodymais nesutinkantis vilnietis tikina buvęs blaivus.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Su alkotesterio parodymais nesutinkantis vilnietis tikina buvęs blaivus.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 8, 2016, 5:45 PM, atnaujinta Jun 8, 2017, 7:06 PM

„Patekau į labai keistą situaciją. Buvau sustabdytas policijos pareigūnų reido metu. Pats žinojau, kad alkoholio net neragavau. Paskutinį kartą alaus šiek tiek išgėriau vakarienės metu prieš tris dienas. Patikrinimo metu į alkoholio matuoklį „įpūčiau“ 1,38 promilės“, – pasakojo vilnietis Žilvinas R. (redakcijai vairuotojo pavardė žinoma – aut. past.).

Po protokolo surašymo Žilvinas R. nuvyko į Vilniaus narkologijos centrą, kur, kaip pats teigė dar kartą pasitikrino alkotesteriu ir šį kartą prietaisas rodė nulius. Vyras taip pat atliko ir mokamus kraujo tyrimus ir dabar laukia rezultatų.

„Įpūčiau“ nulius, kitaip ir negalėjo būti, ir daviau kraujo“, – kalbėjo Žilvinas R. ir pridūrė, kad rezultatas alkotesterio ekrane nustebino ir Priklausomybės ligų centro darbuotojas.

Pareigūnai užsiminė apie „alkoholio kvapą“

Reaguodama į spaudoje pasirodžiusią informaciją, sostinės policija taip pat išplatino žinią, kad kalbėtasi su reide dirbusiais patruliais, kurie paaiškino, kad buvo naudotas naujausias alkotesteris, ką tik metrologiškai patikrintas, puikiai veikiantis, antgalis buvo neišpakuotas.

Anot pareigūnų, nuo vairuotojo sklido alkoholio kvapas. „Šio vaikino skundas, mūsų manymu, yra neparemtas jokiais įrodymais. Parodymų iš gydymo įstaigos be vairuotojo niekas nematė. Jei jis iš tiesų davė kraują, reikia palaukti galutinių tyrimo rezultatų. O sprendimą, bet kokiu atveju, priims teismas“, – rašoma Lietuvos policijos socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje“

Į ligoninę palydi policija

Priklausomybės ligų centro, į kurį savaitgalį atlikti tyrimų atvyko Žilvinas R., direktoriaus pavaduotoja Aušra Širvinskienė teigė, kad apie tokį atvejį girdinti pirmą kartą.

„Gal įvyko kokia nors klaida, neaišku po kurio laiko žmogus kreipėsi. Žinoma, įranga gali klysti – tiek mūsų, teik policijos pareigūnų, tačiau norėčiau pabrėžti, kad atliekamos reguliarios įrangos patikros“, – kalbėjo ji.

Anot A.Širvinskienės, jei asmuo nesutinka su pareigūnų alkotesterio parodymais, jis papildomų tyrimų atvyksta kartu su policijos pareigūnais: „Žinoma, žmogus gali atvykti ir savarankiškai pasitikrinti kraujo, atlikti mokamus tyrimus, bet jei jis kreipiasi savo noru – informacija konfidenciali.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.