Juozui Pundziui rektoriaus postas neįdomus, jis suka į politiką

Žinomas Kauno klinikų medikas profesorius Juozas Pundzius nusprendė teisme nebekovoti dėl Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) rektoriaus posto – jis atsiėmė civilinį ieškinį, o Kauno apylinkės teismas nutraukė bylą.

Profesorius J.Pundzius palikimu greičiausiai turės pasidalinti su valstybe – gali tekti sumokėti gyventojų pajamų mokestį.<br>M.Patašiaus nuotr.
Profesorius J.Pundzius palikimu greičiausiai turės pasidalinti su valstybe – gali tekti sumokėti gyventojų pajamų mokestį.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-02-15 11:17, atnaujinta 2017-06-08 01:41

„Pasirinkau kitą veiklos kryptį – rudenį dalyvausiu Seimo rinkimuose“, – vieną tokio sprendimo priežasčių naujienų portalui lrytas.lt nurodė J.Pundzius, kuris neseniai įsiliejo į Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos gretas.

Medikas pridūrė, kad jo nuomonė dėl pernai rudenį vykusių LSMU rektoriaus rinkimų nepasikeitė. J.Pundzius mano, kad rinkimai vyko neteisėtai.

LSMU Taryba 2015-ųjų rugsėjį rektoriumi vėl išrinko profesorių Remigijų Žaliūną, kuris šias pareigas eina nuo 2010-ųjų.

J.Pundzius rinkimus apskundė teismui, o kita rinkimuose dalyvavusi kandidatė profesorė Irena Misevičienė kreipėsi į Akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus tarnybą.

Pastaroji institucija neseniai paskelbė, kad LSMU Tarybos sprendimas rengti naujo rektoriaus rinkimus likus daugiau nei 2 mėnesiams iki senojo rektoriaus kadencijos pabaigos buvo nepagrįstas.

LSMU Taryba kaltinimus atmetė ir kol kas neaišku, ar bus rengiami nauji rektoriaus rinkimai. Konfliktą vėl gali tekti spręsti teisme.

„Kovoti teisme nebeliko jokio asmeninio intereso, o viešojo intereso gynėjo funkcijas perėmė tarnyba“, – kalbėjo profesorius J.Pundzius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.