Henrikas Daktaras taps Paulausku?

Henrikas Daktaras nuteistas už buvusių savo bičiulių nusikaltimus, o jo vaikams neužtenka pinigų mokslams. Tai Aukščiausiajam teismui buvo pasiruošusi įrodyti garsiojo kalinio žmona.

Vakar į Aukščiausiojo teismo salę atvestas H.Daktaras visą laiką buvo apsuptas kelių policijos pareigūnų.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vakar į Aukščiausiojo teismo salę atvestas H.Daktaras visą laiką buvo apsuptas kelių policijos pareigūnų.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
H.Daktarą teisme nuolat palaiko jo motina Jadvyga ir žmona Ramutė.
H.Daktarą teisme nuolat palaiko jo motina Jadvyga ir žmona Ramutė.
Daugiau nuotraukų (2)

Milda Kuizinaitė („Lietuvos rytas“)

Feb 19, 2016, 7:12 AM, atnaujinta Jun 7, 2017, 1:51 PM

Daktarų grupuotės bylą atvertusi išplėstinė Aukščiausiojo teismo septynių teisėjų kolegija turės nagrinėti daugiau skundų, nei yra nuteistųjų.

Skundą pateikė ir kalėti iki gyvos galvos nuteisto 58 metų H.Daktaro, pravarde Henytė, žmona Ramutė Daktarienė. Ji teismo prašo, kad būtų panaikintas šeimos turto areštas.

„Mūsų turtas areštuotas jau aštuonerius metus.

Kai buvo priimtas toks sprendimas, du mūsų vaikai buvo nepilnamečiai, per tą laiką vienas jau suaugo, dar viena eina į mokyklą. Kaip aš užtikrinsiu tinkamą išsilavinimą?“ – vakar guodėsi R.Daktarienė.

Praėjusiais metais Apeliacinis teismas panaikino tik turto, kuris oficialiai priklauso H.Daktaro motinai Jadvygai Daktarienei, areštą.

Teismas nenustatė, kad namas, žemės sklypas, butas ir kirpykla buvo įsigyti už nusikalstamu būdu gautas lėšas.

R.Daktarienė neatskleidė, ką darytų, jeigu turto areštas būtų panaikintas: „Mes turime įvairių planų.“

Išsakyti savo skundų teisėjams H.Daktaro žmona vakar neturėjo galimybės. Neatvykus vieno nuteistųjų Egidijaus Abariaus advokatui, bylos nagrinėjimas buvo atidėtas.

Iš visų nuteistųjų į teismą buvo atvestas tik H.Daktaras. Kauno nusikaltėlių šulas neseniai buvo pareiškęs prašymą pasikeisti savo pavardę į Paulausko.

R.Daktarienė tokiam vyro pageidavimui pritaria.

„Kalėjimas iki gyvos galvos prilygsta mirties bausmei. Byloje nėra jokių įrodymų, jog mano vyras organizavo nusikaltimus, vadinasi, jis nuteistas vien dėl savo pavardės“, – svarstė H.Daktaro žmona.

Jai pritarė ir H.Daktaro motina Jadvyga Daktarienė: „Kokia čia šalis, kur vieni kitus skundžia, o pagal tai keliamos bylos?“

Kalėti iki gyvos galvos nuteistas H.Daktaras pripažįsta tiktai vieną nusikaltimą – svetimo dokumento panaudojimą.

Pasprukęs iš Lietuvos į Bulgariją jis naudojosi svetimu pasu.

Advokatas Vytautas Sirvydis teigė, kad H.Daktaras negalėjo įkurti vadinamosios Daktarų grupuotės, nes kai grįžo iš kalėjimo Novosibirske, nusikaltėlių grupuotė jau buvo susibūrusi.

„Nepaisant to, kad H.Daktaras nuo 1996 metų ilgą laiką buvo suimtas, vis tiek teigiama, jog jis vadovavo nusikaltėlių susivienijimui“, – stebėjosi advokatas.

V.Sirvydis įsitikinęs, kad teisti H.Daktarą ir jo bendrininkus už nusikalstamo susivienijimo įkūrimą nebėra prasmės, nes dalis jo įkūrėjų jau mirę: „Pagal Lietuvos įstatymus mirę asmenys negali būti teisiami.

O jei išbrauksime mirusiuosius, nebelieka pagrindinio grupuotės požymio – trijų asmenų. Kiti jau sulaukė Viešpaties teismo.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.