Lietuvę pamilusį turtuolį medžioja buvusi žmona

Nuosavas lėktuvas, dizainerių apdarai, šampano upės. Už naftos magnato Toddo Kozelo ištekėjusi manekenė Inga Kozel mėgaujasi prabanga. Tai įsiutino buvusią turtuolio žmoną ir investuotojus.

Saldų I.Kozel gyenimą atidžiai stebi pirmoji jos vyro žmona.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Saldų I.Kozel gyenimą atidžiai stebi pirmoji jos vyro žmona.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Saldų I.Kozel gyenimą atidžiai stebi pirmoji jos vyro žmona.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Saldų I.Kozel gyenimą atidžiai stebi pirmoji jos vyro žmona.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Rasa Karmazaitė, Arvydas Lekavičius („Lietuvos rytas“)

Feb 21, 2016, 6:13 AM, atnaujinta Jun 7, 2017, 7:14 AM

„Kur dingo Inga? Jau senokai jos nematėme. Ir į internetą nededa savo nuotraukų, nors anksčiau kas savaitę jomis puikuodavosi?“ – stebėjosi iš Kauno kilusios buvusios manekenės, o dabar verslininke prisistatančios I.Kozel bičiuliai Lietuvoje.

Jie su ilgesiu prisimena Vilniuje praūžusius vakarėlius, į kuriuos 29-erių I.Kozel atskrisdavo jos vyro 48 metų T.Kozelo nuosavu lėktuvu tiesiai iš mados kolekcijų pristatymų Paryžiuje arba Milane.

Atidariusi automobilio bagažinę turtuolio žmona bičiulius nustebindavo dėže brangaus šampano.

2012 metais išsiskyrusi su pirmuoju vyru verslininku Henriku Pragarausku, o netrukus susituokusi su amerikiečiu, tuometiniu Irako ir JAV bendrovės „Gulf Keystone Petroleum“ vadovu T.Kozelu, lietuvė ėmė prašmatniu gyvenimu puikuotis ir socialiniuose tinkluose.

Internete dar neseniai mirgėjo vaizdai iš egzotiškų salų ir mados kolekcijų pristatymų, taip pat spalvingų vakarėlių užsienyje bei Lietuvoje.

Kaskart įdėjusi naują nuotrauką bičiulius ji priversdavo aikčioti – stebino juos stilingais, garsių dizainerių sukurtais drabužiais, kruopščiai iki smulkmenų apgalvotu įvaizdžiu.

Per mados pristatymus I.Kozel sėdėdavo pirmosiose eilėse ir mielai pozuodavo fotografams. Pernai rudenį ji Paryžiuje pasirodė kojas apsitempusi ilgaauliais latekso batais.

„Taip smagu patirti naujus įvykius, pamatyti gražius renginius, aplankyti naujas šalis“, – po savo nuotrauka brūkštelėjo už turtuolio ištekėjusi lietuvė.

Kartais paskui savo gražiąją žmoną į Lietuvą iš Jungtinių Amerikos Valstijų atvykdavo ir į pramogų sūkurį nerdavo naftos magnatas T.Kozelas.

Visą šį viešą prabangaus gyvenimo spektaklį stebėjo ne tik Ingos bičiuliai, bet ir T.Kozelo buvusi žmona Ashley Kozel bei jos advokatai.

Lietuvės apetitas papiktino 47 metų A.Kozel, mat po skyrybų buvęs vyras vis nesumoka jai priklausančių pinigų.

A.Kozel kantrybė trūko: ji su advokatais surinko daug įrodymų, kuriuos teismo posėdžiuose ėmė žerti kartu su kaltinimais savo buvusiam vyrui bei jo dabartinei žmonai lietuvei.

Tenkina kiekvieną užgaidą

JAV dienraštis „New York Post“ šią savaitę pranešė, kad išsiskyrusi A.Kozel apkaltino T.Kozelą buvusio šeimos turto švaistymu, ir vengimu sumokėti jai po skyrybų priklausančius 34 milijonus JAV dolerių.

Amerikietė piktinosi, kad buvęs „Gulf Keystone Petroleum“ vadovas leidžia milžiniškas pinigų sumas dėl devyniolika metų jaunesnės naujosios žmonos Ingos – tenkina kiekvieną žavios blondinės užgaidą.

Nors magnatas tvirtino, kad neturi iš ko sumokėti didelės skyrybų kompensacijos, jo buvusi žmona pasirodė esanti nepėsčia.

Pasekę lietuvės I.Kozel įamžintų kelionių pėdsakais, advokatai surinko pakankamai įrodymų – teisme jie pažėrė įspūdingų sąskaitų.

Pernai liepą T.Kozelas paplūdimio klube „Nikki“ išleido 9 tūkst. JAV dolerių, prabangioje mados parduotuvėje „Christian Dior“ – 4 tūkst. JAV dolerių, o dar 10 tūkst. JAV dolerių jis mokėjo jachtų nuomos bendrovei.

Naftos magnato sutuoktinė Inga kreditine kortele apmokėjo 9 tūkst. JAV dolerių sąskaitą už viešnagę „Bristol“ viešbutyje Paryžiuje.

Patyrinėjusi banko sąskaitų išklotines, A.Kozel išsiaiškino, kad iš karto po skyrybų T.Kozelas į savo naujos meilės lietuvės sąskaitą pervedė net 1,5 milijono JAV dolerių.

T.Kozelui priklauso 600 tūkst. JAV dolerių vertės „Ferrari 599“, 150 tūkst. dolerių vertės „Mercedes“ automobiliai, o Inga jau važinėja prabangiu „Bentley“.

„Jis gyvena tinginio gyvenimą“, – ankstesniame Floridoje vykusiame teismo posėdyje aiškino A.Kozel.

Šią savaitę teismo posėdyje Niujorke amerikietė papasakojo apie dar vieną buvusio savo vyro viešnagę Paryžiuje, kur jo žmona Inga matavosi naujausius aukštosios mados kolekcijos drabužius.

Liepė įleisti į apartamentus

Įskaudintos amerikietės A.Kozel advokatas Jeffrey Fisheris tiesiai šviesiai paklausė T.Kozelo, kodėl jis savo buvusiai šeimai nesumoka priklausančių pinigų.

„Neišgaliu to padaryti“, – atsakė turtuolis.

Išgirdusi tokius T.Kozelo argumentus teisėja paliepė jam tuoj pat įsileisti buvusią žmoną į apartamentus, vertus 12,7 mln. JAV dolerių.

Ten Ashley galėtų pati išsirinkti vertingų daiktų.

A.Kozel iš apartamentų nori pasiimti 45 tūkst. JAV dolerių vertės automatines langų žaliuzes, 30 tūkst. JAV dolerių vertės sofas bei kitus baldus.

Tai būtų bent dalis jai priklausančios skyrybų kompensacijos.

A.Kozel teisme taip pat pareiškė, kad buvęs vyras jai priklausančius pinigus leidžia gražindamas savo ir žmonos Ingos meilės lizdelį.

T.Kozelas atkirto, kad visi daiktai priklauso jam, o Ashley reikalavimus pavadino kėsinimusi į jo ir dabartinės žmonos Ingos privatumą bei trukdymu gyventi.

„Buvusi žmona neturėtų gauti leidimo knaisiotis po mano ir Ingos daiktus“, – įsitikinęs naftos magnatas.

Teisėja leido A.Kozel iškviesti Ingą kaip liudytoją į teismą, nes T.Kozelas prisipažino perleidęs naujajai žmonai 12,7 mln. JAV dolerių vertės apartamentus Niujorke, Manhatano rajone.

Lietuvė jau netrukus turėtų liudyti teisme, kovo viduryje dvi dienas truksiančiuose posėdžiuose.

Nutarė areštuoti turtą

Teisminiai ginčai tarp T.Kozelo ir jo buvusios žmonos iš JAV persimetė ir į Lietuvą.

Pinigus žmonai vengiantis grąžinti milijardierius pasisamdė vieną brangiausių mūsų šalies advokatų kontorų „Ellex“, kuriai vadovauja Rolandas Valiūnas. O A.Kozel pasitelkė tik mažam teisininkų ratui žinomą advokatą Vytautą Šuliją.

Tačiau brangūs advokatai milijardieriui nepadėjo. Lietuvos apeliacinis teismas atsižvelgė į buvusios turtuolio žmonos argumentus, kad T.Kozelas, bandydamas nuo jos nuslėpti turtus, elgėsi nesąžningai.

Nuspręsta areštuoti Lietuvoje esantį jo turtą.

A.Kozel naudai buvo priteista ir 13 tūkstančių eurų, kuriuos moteris sumokėjo savo advokatui.

Dabar bus siekiama panaikinti dovanojimo sutartis, pagal kurias T.Kozelas savo naujajai žmonai Ingai padovanojo sostinės senamiesčio centre, Arklių gatvėje, esantį kone 1600 kvadratinių metrų namą bei prabangų būstą Valakampiuose.

Nekilnojamojo turto vertintojų duomenimis, šių dviejų pastatų vertė siekia beveik 5 mln. eurų.

Gali būti pradėtas ir ikiteisminis tyrimas dėl galimo T.Kozelo sukčiavimo. Jau yra nuteisti keli žinomi verslininkai, kurie, siekdami negrąžinti skolos, pardavė ar padovanojo kitiems asmenims savo turėtą nekilnojamąjį turtą.

Manoma, kad būtent taip galėjo pasielgti ir T.Kozelas, savo žmonai lietuvei padovanodamas du namus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu