Nidos klebonas teisme nepasirodė, nes atgailauja rekolekcijose

Klaipėdos apylinkės teisme antradienį turėjo būti nagrinėjama administracinė byla, kurioje atsakomybėn patrauktas Nidos ir Juodkrantės evangelikų liuteronų parapijos klebonas kunigas Jonas Liorančas. Jam gresia bauda už tai, kad buvo sučiuptas prie vairo neblaivus.

J.Liorančą gerbia ir myli Neringos tikinčiųjų bendruomenė.<br>Redakcijos archyvo nuotr.
J.Liorančą gerbia ir myli Neringos tikinčiųjų bendruomenė.<br>Redakcijos archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Feb 23, 2016, 2:07 PM, atnaujinta Jun 6, 2017, 9:41 PM

Tačiau kunigas teisme nepasirodė. Teismui jis pranešė, kad negalės dalyvauti posėdyje, nes yra išvykęs į rekolekcijas. Posėdį teko atidėti.

Rekolekcijos – tai laikotarpis, kai atsitraukiama iš įprastinės veiklos, susitelkiama tik dvasiniam gyvenimui. Toks gilinimasis į save ir savo santykį su Dievu, laiko skyrimas vien dvasiniams dalykams turi senas tradicijas.

Rekolekcijos būna skirtingos trukmės ir pobūdžio. Kai kurios tęsiasi tik dieną, o kitos net mėnesį. Populiariausios – savaitgalio ar savaitės trukmės rekolekcijos.

J.Liorančas teisme turės pasirodyti kitą savaitę.

Klebonas kelių policijos pareigūnams įkliuvo vasario 7-ąją 9 val. 53 min. Nidoje, kai buvo sustabdytas jo vairuojamas automobilis BMW 530. Blaivumo matuoklis užfiksavo 0,63 promiles alkoholio.

Nespėjęs išsiblaivyti kunigas tikriausiai skubėjo į pamaldas Nidos bažnyčioje. Jos čia turėjo prasidėti dešimtą valandą.

Už tokį pažeidimą kunigui gresia piniginė bauda arba teisės vairuoti atėmimas.

J.Liorančo pavardė neseniai buvo minima Kauno apygardos teisme.

Henriko Daktaro sūnų Enriką sumušęs ne kartą teistas tauragiškis Arūnas Pukelis prieš trejetą savaičių pareiškė, kad už jį šioje baudžiamojoje byloje sutiko laiduoti evangelikų liuteronų kunigas.

Tačiau praėjusią savaitę vykusiame teismo posėdyje kaltinamasis ir nukentėjusysis pareiškė susitaikę, o apie laidavimą net neužsiminta. Ar ne todėl, kad kunigas neseniai buvo sulaikytas prie vairo neblaivus?

Klebonas teismui pateikė A.Pukelio charakteristiką, kurioje palankiai atsiliepiama apie kaltinamąjį. Esą A.Pukelis pas jį atėjo kaip atgailaujantis nusidėjėlis, todėl jis negali jo nei smerkti, nei teisti.

„Lietuvos rytui“ J.Liorančas sakė, kad A.Pukelį pažįsta seniai, mat abu yra kilę iš Tauragės, abu – evangelikai liuteronai.

Keturiasdešimtmetis J.Liorančas – mėgiamas ir mylimas daugumos neringiškių. Jis ne tik vadovauja parapijai, dalyvauja kurorto renginiuose, bet ir pats sumano įdomių užsiėmimų.

Pernai rudenį J.Liorančas pakvietė nidiškius kartu skaityti ir studijuoti Šventąjį raštą. Susirinkimai vyksta trečiadieniais bendruomenės namuose. Čia susirenka ir katalikai, ir evangelikai liuteronai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.