Sūnų į šulinį įmetusi mama bylinėjasi dėl tėvystės nustatymo

Trečiadienį Šakių rajono apylinkės teismas svarstys kūdikio įmetimu į šulinį įtariamos 19-metės Karolinos Adomaitytės ieškinį savo vaikelio tėvui. 7 mėnesių berniukas vasario 10-osios rytą išliko gyvas per stebuklą – jį iš ledinio vandens ištraukė ir atgaivino kaimynystėje gyvenantis Algimantas Brazaitis.

Šakių teismas trečiadienį svarstys K.Adomaitytės (nuotr.) ieškinį dėl tėvystės nustatymo. Kūdikio įmetimu į šulinį įtariama jauna mama taip pat siekia prisiteisti alimentus.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Šakių teismas trečiadienį svarstys K.Adomaitytės (nuotr.) ieškinį dėl tėvystės nustatymo. Kūdikio įmetimu į šulinį įtariama jauna mama taip pat siekia prisiteisti alimentus.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2016, 4:52 PM, atnaujinta Jun 6, 2017, 9:21 PM

K.Adomaitytė dar iki šiurpaus nusikaltimo kreipėsi į teismą, prašydama nustatyti tėvystę, įpareigoti tėvą mokėti alimentus ir nustatyti gyvenamąją vietą kartu su ja, Papartynų kaime (Šakių r.). Šiuo metu vis dar vyksta parengiamoji bylos stadija.

Manoma, jog K.Adomaitytei pasiseks įrodyti tik tėvystę.

Kiti reikalavimai, su sūnaus išlaikymu ir gyvenamosios vietos nustatymu, gali nebūti patenkinti – abejojama, ar labai sunkiu nusikaltimu įtariamai motinai bus leista toliau auginti vaiką.

Marijampolės teismas baudžiamojon atsakomybėn dėl pasikėsinimo nužudyti patrauktai K.Adomaitytei namų areštą.

Sūnus šiuo metu yra perkeltas į globos įstaigą, esančią Šakiuose.

Niekur nedirbanti moteris pripažino savo kaltę – nurodė, jog nenorėjo auginti vaikelio.

„Matyt, susidėjo emociniai, finansiniai ir medicininiai motyvai“, – pasakojo Kauno prokuroras Andrius Kiuršinas.

Bus tiriama, ar K.Adomaitytė nusikaltimo padarymo metu suvokė savo veiksmus.

Svarstoma, kad moteris galėjo sirgti pogimdyvine depresija arba pulti į neviltį, kai ją paliko vaiko tėvas.

Besniuką išgelbėjęs kaimynas A.Brazaitis prisiminė, kaip K.Adomaitytė jam guodėsi, palikta kūdikio tėvo: „Likusi su vaikeliu ant rankų, ji tapo liūdnesnė, uždara“.

Šakiuose gyvenančiam vaikelio tėvui – daugiau nei 30 metų.

Statybininku dirbantis, anksčiau su teisėsauga reikalų turėjęs vyras vengia pripažinti tėvystę, nesirūpina šeima, po gimdymo nė karto neaplankė Karolinos.

„Susidarė įspūdiss, jog po palikimo ji patyrė itin stiprų emocinį sukrėtimą“, – pasakojo A.Brazaitis.

K.Adomaitytė pastaruoju metu gyveno drauge su savo tėvu Žydrūnu Adomaičiu. Šeima nebuvo įtraukta į socialinės rizikos grupę. Anot A.Brazaičio, Ž.Adomaitis uždirba pakankamai, kad išlaikytų dukterį ir jos anūką: „Maisto pas juos niekuomet netrūkdavo“.

Šių metų sausio 2-ąją Lietuvą sukrėtė dar vienas žiaurumo protrūkis – Saviečiuose (Kėdainių r.) vietos girtuoklis 36 metų Aurelijus Beras nuskandino šulinyje du savo vaikus, 2 metų sūnų ir 4 mėnesių dukterį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.