Vilniaus miesto taryba nepritarė krematoriumui Olandų gatvėje

Vilniaus miesto taryba nusprendė, kad krematoriumas Olandų gatvėje statomas nebus. Teritorija, kurioje siekta statyti krematoriumą, yra Pavilnių regioninio parko ir Lyglaukių geomorfologinio draustinio dalis, ribojasi su senųjų žydų kapinių teritorija, Vilniaus Senamiesčiu ir miesto centru.

Netoli Vilniaus laidojimo namų, kur siekiama statyti krematoriumą, nemažai gyvenamųjų namų, švietimo ir kultūros įstaigų.<br>S.Žiūros nuotr.
Netoli Vilniaus laidojimo namų, kur siekiama statyti krematoriumą, nemažai gyvenamųjų namų, švietimo ir kultūros įstaigų.<br>S.Žiūros nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-02-24 16:24, atnaujinta 2017-06-06 17:41

Be to, netoli Vilniaus laidojimo namų, kur siekiama statyti krematoriumą, nemažai gyvenamųjų namų, švietimo ir kultūros įstaigų. Krematoriumo įrengimui nepritaria ir vietos gyventojai.

Tokios paskirties projektui įgyvendinti būtinas galimo poveikio aplinkai tyrimas. Tačiau Tarybai sustabdžius krematoriumo Olandų gatvėje statybas objektą norėjusi statyti bendrovė negali tęsti poveikio aplinkai vertinimo, kol galioja savivaldybės tarybos priimtas sprendimas.

Savivaldybės administracija nedelsdama raštu informuos Aplinkos ministeriją ir norą krematoriumą statyti pareiškusią bendrovę „Ritualas“ apie tarybos priimtą neigiamą sprendimą.

„Girdime vilniečių nuomonę ir dauguma pasisako už tai, kad krematoriumo Olandų gatvėje nebūtų. Be abejo, kad niekas negali uždrausti verslininkams kreiptis dėl leidimo krematoriumui miesto pakraštyje, o tai, kaip pasakė vilniečiai, būtų geresnis sprendimas. Jeigu toks prašymas būtų gautas, jis būtų nagrinėjamas nustatyta tvarka“, – sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos užsakymu atlikta reprezentatyvi apklausa parodė, kad didžioji dalis vilniečių – 74,3 procentai – pasisako už krematoriumo statybas Vilniaus mieste. Krematoriumo statybai nepritaria 17,2 proc. apklaustųjų.

Tyrimas parodė, kad labiausiai vilniečiai pritaria krematoriumo statybai miesto pakraščiuose, o netinkamiausia laiko vietą šalia Olandų gatvėje esančių šarvojimo namų.

Sprendimas dėl krematoriumo statybų Olandų gatvėje priimtas bendru miesto Tarybos sutarimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.