Kauno prokuratūra nutraukė tyrimą dėl Vijūnėlės dvaro

Burbulas susprogo 

Pastatas Druskininkuose buvo sulaukęs daug dėmesio.<br>D.Sinkevičiūtės nuotr.
Pastatas Druskininkuose buvo sulaukęs daug dėmesio.<br>D.Sinkevičiūtės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-03-01 07:31, atnaujinta 2017-06-06 01:01

„Mane informavo prokurorai, kad yra priimtas toks sprendimas“, – BNS sakė S.Urbanavičius. Šiame tyrime specialiaisiais liudytojais buvo apklausti aplinkos ministras „tvarkietis“ Kęstutis Trečiokas, Druskininkų meras socialdemokratas Ričardas Malinauskas, kaip liudytojas apklaustas premjeras socialdemokratų vadovas Algirdas Butkevičius.

Burbulas susprogo 

Nuo pat tyrimo pradžios ministras pirmininkas A.Butkevičius, aplinkos apsaugos ministras Kęstutis Trečiokas nuosekliai tvirtino, kad Vyriausybės nutarimo projektas buvo rengtas, derintas ir priimtas skaidriai, o jo priėmimas neturėjo jokios įtakos teismo sprendimui dėl vadinamojo Vijūnėlės dvaro bylos.

Socialdemokratų vertinimu, kartu nebeliko pagrindo ir politinėms spekuliacijoms šia tema bei primygtinai siūlomam Vyriausybės atsistatydinimui dėl galimos korupcijos apraiškų.

„Opozicinių partijų rinkimų kampanijos burbulas subliūško“, – taip šią situaciją komentuoja Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininko pavaduotojas, Seimo vicepirmininkas Gediminas Kirkilas.

Pasak G. Kirkilo, vienas po kito rengiami išpuoliai prieš LSDP ir pirmiausia prieš aukščiausius reitingus tarp politikų turintį partijos pirmininką, ministrą pirmininką Algirdą Butkevičių – akivaizdi rinkimų kampanijos dalis.

Tai rodo ir parinktas „skandalo“ atsiradimo laikas per ministro pirmininko atostogas, kai buvo viešinamos ikiteisminio tyrimo detalės, anonsuojami procesiniai veiksmai, kad jis bus apklausiamas kaip liudytojas, desperatiškas opozicinių partijų noras paskelbti Vyriausybę „korumpuota“ ir ją atstatydinti. Visa tai labai primena sovietiniais laikais rengtus pučus.

„Socialdemokratai ne pirmą kartą pasisako prieš tokias viešųjų ryšių technologijas. Jas šioje rinkimų kampanijoje galima vadinti juodosiomis, jos naudojamos ne pirmą kartą. Viešinamos tarnybų pažymos, ikiteisminių tyrimų detalės ir panašiai. Beje, dar nė vienas tyrimas šios Vyriausybės kadencijos metu nesibaigė realiais kaltinimais“, – sakė LSDP pirmininko pavaduotojas G.Kirkilas.

Įsijungė FNTT 

Seimo narys, Antikorupcijos komisijos pirmininkas Vitalijus Gailius BNS sakė, kad parlamentinė komisija taip pat informuota apie tyrimo nutraukimą.

Vyriausybės nutarimas tapo papildomu motyvu teismui teisėtais pripažįstant institucijų sprendimus dėl vadinamojo Vijūnėlės dvaro statybų Druskininkuose.

Tiek Druskininkų meras, tiek premjeras sakė, kad nutarimas jokios esminės reikšmės neturėjo ir niekaip nebuvo susijęs su šiuo konkrečiu objektu.

„Mano teisininkai, kuriais pasitikiu, kurie tikrai nėra politikai, man iš pirmos dienos pateikė pažymą, kad tas Vyriausybės nutarimas nieko bendro neturi su Vijūnėlės dvaru“, – LRT radijui ketvirtadienio rytą sakė premjeras, paklaustas apie tyrimo nutraukimą.

„Kitu atveju, jeigu būtų įrodyta, kad tai yra neteisėtai priimtas nutarimas, tai būtų reikėję daugeliui žmonių Vyriausybės kanceliarijoje atsisveikinti su savo pareigom“, – pridūrė A.Butkevičius.

Tačiau Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba aiškinsis lėšų, kuriomis buvo įsigytas vadinamasis Vijūnėlės dvaras, kilmę.

Atlikti šį tyrimą dėl neteisėto praturtėjimo pavesta Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnams, antradienį pranešė Generalinė prokuratūra.

R.Malinauskas pripažįsta, kad yra skambinęs aplinkos ministrui dėl Vyriausybėje tuomet dar rengiamo nutarimo, kuriuo buvo panaikintas kurortinių zonų reglamentavimas ir kuris tapo vienu iš STT tyrimo objektų, tačiau tai sakė laikantis normalia praktika.

Vyriausybės nutarimas buvo priimtas po premjero apsilankymo Druskininkuose. A.Butkevičius teigia, kad tai buvo tiks sutapimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.