Kodėl Laisvės alėja vakarais vis dažniau skęsta tamsoje?

Laisvės alėjoje ir kitose plačiose gatvėse vakarais dešimčiai minučių, o kartais ir ilgesniam laikui nustoja šviesti gatvių žibintai. Kas atsitiko? Miesto apšvietimo specialistai nurodo dvi pagrindines priežastis.

Vien paskutinę vasario savaitę pradėjus temti Laisvės alėjoje du kartus buvo dingęs gatvės apšvietimas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vien paskutinę vasario savaitę pradėjus temti Laisvės alėjoje du kartus buvo dingęs gatvės apšvietimas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė („Lietuvos rytas“)

Mar 1, 2016, 6:46 AM, atnaujinta Jun 6, 2017, 1:01 AM

Kauniečiai pastebėjo, kad jau ne pirmą savaitę pradėjus temti Laisvės alėjoje vos užsidegę gatvės žibintai netrukus kuriam laikui užgęsta.

Tamsoje paskęsta ir Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčia, nes jos apšvietimas taip pat sujungtas su gatvių apšvietimo sistema.

Vien šią savaitę taip nutiko jau du kartus. Gatvės žibintai vėl įsižiebė praėjus dešimčiai minučių.

Įmonės „Kauno gatvių apšvietimas“ direktorius eksploatacijai Rimvydas Velykis sakė, kad viena iš gedimų priežasčių – Laisvės alėjoje vykstančios rekonstrukcijos darbai.

„Tai sudėtingas objektas, todėl avarinių situacijų sunku išvengti. Tačiau gedimus stengiamės pašalinti operatyviai“, – sakė R.Velykis.

Dar viena priežastis, kodėl kartais užgęsta gatvės žibintai, – per aukšti ir per daug suvešėję medžiai.

„Šiuo metų laiku neišgenėtų medžių šakos nuo lietaus ar sniego pasunkėja ir užkabina elektros kabelius. Tada įvyksta trumpas jungimas ir elektra dingsta“, – pasakojo „Kauno gatvių apšvietimo“ atstovas.

R.Velykis sakė, kad būtent dėl tokių priežasčių elektra dingsta ne tik Laisvės alėjoje. Ne kartą taip buvo nutikę ir Savanorių prospekte ir net kur kas mažesnėse gatvėse. Įmonės darbininkai Savanorių prospekte jau atliko avarinį medžių genėjimą. Tai periodiškai daro ir kitose gatvėse.

„Kasdien darbininkai šalina po 20 gedimų. Apšvietimo tinklai seni, jiems – 40 metų, todėl gatvių apšvietimo tinkle avarijų pasitaiko neretai“, – neslėpė specialistas. Dar viena priežastis, pasak specialisto, dėl ko dingsta elektra, – gatvėse nutinkančios avarijos. Kartais vairuotojai atsitrenkia į apšvietimo stulpus ir juos apgadina ar nulaužia.

„Dar dažniau dėl automobilių avarijų kenčia šviesoforai bei kelio ženklai, kuriuos taip pat prižiūrime“, – sakė R.Velykis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.