Premjeras atleido A.Zabulį iš visuomeninio konsultanto pareigų

Premjeras Algirdas Butkevičius

Premjeras Algirdas Butkevičius antradienį atleido Antaną Zabulį iš savo visuomeninio konsultanto pareigų po to, kai teisėsauga pareiškė jam įtarimus prekyba poveikiu.<br>D. Umbraso nuotr.
Premjeras Algirdas Butkevičius antradienį atleido Antaną Zabulį iš savo visuomeninio konsultanto pareigų po to, kai teisėsauga pareiškė jam įtarimus prekyba poveikiu.<br>D. Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 1, 2016, 3:49 PM, atnaujinta Jun 5, 2017, 11:01 PM

„Premjeras ryte pasirašė dokumentus dėl A.Zabulio atleidimo“, – BNS sakė ministro pirmininko patarėja Auksė Kontrimienė.

Teisėsauga aiškinasi galimą poveikį Statybos inspekcijai siekiant įteisinti „Norfos“ parduotuvę Prienuose ir spaudimą siekiant nutraukti neįvardijamą Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos tyrimą dėl sukčiavimo stambiu mastu.

Šiame tyrime įtarimai dėl prekybos poveikiu pareikšti „Lietuvos ryto“ vadovui Gedvydui Vainauskui ir A.Zabuliui, kuris yra buvęs „Omnitel“ vadovas. Kaip specialieji liudytojai tyrime buvo apklausti „Tvarkos ir teisingumo“ pirmininkas Rolandas Paksas, „Norfos“ tinklo vadovas Dainius Dundulis, kaip liudytojai apklausti aplinkos viceministras Algirdas Genevičius ir keli Statybų inspekcijos darbuotojai.

R.Paksas po apklausos perspėjo dėl pavojaus Lietuvos demokratijai, „Lietuvos ryto“ grupei priklausantis naujienų portalas lrytas.lt citavo advokatus, kurie apkaltino teisėsaugą vykdant viešųjų ryšių akciją. Premjeras dėl tyrimo kliūčių dirbti koalicijai nemato.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.