L. Graužinienė nurodė išimti raštą su pokalbių išklotinėmis

[[ge:lrytas:lrytas:855617]]

L.Graužinienė: „Neaišku, ar dabar mes Seimas, kaip institucija, turi teisę viešinti“.<br>V.Ščiavinsko nuotr. iš archyvo
L.Graužinienė: „Neaišku, ar dabar mes Seimas, kaip institucija, turi teisę viešinti“.<br>V.Ščiavinsko nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 15, 2016, 12:36 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 4:28 PM

Parlamento vadovė teigė taip pasielgusi, nes Generalinė prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl telefoninių pokalbių stenogramų ištraukų, kurios yra nutarimo nutraukti rezonansinį ikiteisminį tyrimą dalis, paviešinimo teisėtumo.

„Neaišku, ar dabar mes Seimas, kaip institucija, turi teisę viešinti“, – sakė ji.

Ji taip pat pabrėžė, kad ant šio rašto buvo nurodyta, jog jis skirtas tik Seimo Antikorupcijos komisijos nariams susipažinti.

Prokuratūros raštas su pokalbių išklotinėmis buvo pridėtas prie komisijos narių konservatorių Arvydo Anušausko, Jurgio Razmos ir Rimanto Dagio atskirosios nuomonės, pareikštos dėl atlikto parlamentinio tyrimo apie politikų šeimų verslo interesus, ir paskelbtas Seimo teisės aktų bazėje.

Šios pokalbių išklotinės atskleidė, kaip Druskininkų meras socialdemokratas Ričardas Malinauskas siekė, kad būtų panaikinta Vyriausybės nutarimo dalis dėl kurortų apsaugos zonų panaikinimo. Meras neslėpė, kad šis sprendimas svarbus bylinėjantis dėl vadinamojo Vijūnėlės dvaro Druskininkuose likimo. Prokuratūra, gindama viešąjį interesą, siekia, kad šis mero kaimynystėje statomas gyvenamasis namas būtų nugriautas kaip nelegali statyba. R.Malinauskas dėl to skambino aplinkos ministrui, Vyriausybės kancleriui, kt.

Teisėsauga buvo pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl galimo poveikio priimant Vyriausybės nutarimo pakeitimą, bet nutraukė neradusi nusikaltimo sudėties. Tyrimo medžiagą prokurorai perdavė vertinti Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai.

Antradienį Seimui pateiktos parlamentinio tyrimo išvados supriešino valdančiuosius socialdemokratus ir opozicinius konservatorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.