Lietuvos kariuomenė tęs automatinių ginklų G-36 įsigijimą

Krašto apsaugos ministerijos ir

Lietuvos kariuomenei reikiamo papildomo G-36 ginklų kiekio įsigijimo procedūras planuojama pradėti dar šiais metais.<br>KAM nuotr.
Lietuvos kariuomenei reikiamo papildomo G-36 ginklų kiekio įsigijimo procedūras planuojama pradėti dar šiais metais.<br>KAM nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 22, 2016, 3:20 PM, atnaujinta May 31, 2017, 11:07 PM

Šis sprendimas priimtas įvertinus atliktų automatinių ginklų bandymų rezultatus ir apsikeitus analogiškų bandymų rezultatais su kitomis NATO valstybėmis, taip pat ir Vokietija, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

„Šis sprendimas yra paremtas mūsų gautais ir sąjungininkų pasidalintais bandymų duomenimis ir siekiu išlaikyti Lietuvos kariuomenėje vieno pagrindinio šaulio ginklo tipą,“ – sako krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

Lietuvos kariuomenės atlikti bandymai parodė, kad automatinis ginklas G-36 savo technines charakteristikas keičia tik tada, kai naudojamas ne kaip šaulio ginklas, o kaip ugnies paramos ginklas, tai yra, lengvasis kulkosvaidis.

Lietuvos kariuomenei reikiamo papildomo G-36 ginklų kiekio įsigijimo procedūras planuojama pradėti dar šiais metais.

Abejonės dėl G-36 ginklų kilo Vokietijos Gynybos ministerijai pripažinus, kad vienu patikimiausių pėstininkų ginklų Vokietijos karo pramonėje laikomas G-36 turi „tikslumo problemų“.

Vokietijos ginkluotose pajėgose buvo nustatyta, kad G-36 taiklumas krenta dėl temperatūros svyravimų. Ginklą naudojant karštu oru arba šaudant ilgais intervalais esą pastebimai sumažėja šūvių tikslumas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.