Šiaulių teisėjui – nemalonumai dėl nusišalinimų

Šiaulių apylinkės teismo teisėjui 59 metų Jonui Stubriui iškelta drausmės byla. Vienas darbščiausių šalyje teisėjas į nemalonę pateko dėl septynių nusišalinimų nuo bylos nagrinėjimo.

Teisėjų garbės teismas spręs šiauliečio teisėjo J.Stubrio likimą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Teisėjų garbės teismas spręs šiauliečio teisėjo J.Stubrio likimą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 7, 2016, 2:34 PM, atnaujinta May 30, 2017, 4:09 AM

Drausmės bylą teisėjui J.Stumbriui nusprendė kelti Teisėjų etikos ir drausmės komisija, kuri ištyrė Šiaulių apygardos teismo pirmininko teikimą. Atsiųstame rašte teigiama, kad teisėjas J.Stubrys per mėnesį nepagrįstai nusišalino nuo septynių civilinių bylų nagrinėjimo.

Teisėjų etikos ir drausmės komisija nusprendė, kad nevienkartinis nusišalinimas nuo paskirtų bylų nagrinėjimo gali būti vertinamas kaip vengimas atlikti savo pareigas. Pripažinta, kad toks elgesys gali prieštarauti Teisėjų etikos kodekse įtvirtintiems teisėjų pareigingumo nuostatams.

„Jaučiuosi ramus, nes esu įsitikinęs – nusišalinau pagrįstai, – portalui lrytas.lt sakė teisėjas J.Stubrys. – Daugiau komentuoti nieko nenorėčiau, nes būtų neetiška“.

Į nemalonę patekęs teisėjas patvirtino, kad išties nusišalino nuo septynių bylų nagrinėjimo, bet sakė, kad tai įvyko ne per vieną mėnesį: „Tikrai nesu iš tų, kurie kratytųsi darbo“.

Teisėjas J.Stubrys sakė, kad keliose bylose nusišalino, nes jose ieškovai arba atsakovai buvo advokatai. Vienos bylos teisėjas nenagrinėjo, nes ji buvo iškelta buvusios bendradarbės sutuoktiniui.

Kad teisėjas J.Stubrys išties nevengia darbo, byloja oficiali statistika. Dešimtmetį Šiaulių apylinkės teisme dirbantis teisininkas 2014 m. išnagrinėjo net 915 bylų. Pagal šį rodiklį šiaulietis tarp visos Lietuvos teisėjų užėmė 13-ąją vietą.

Visų Lietuvos apylinkės teismų teisėjų per 2014 m. išnagrinėtų bylų vidurkis siekia tik 387. Teisėjų garbės teismas teisėjui J.Stubriui iškelta drausmės bylą turėtų išnagrinėti iki vidurvasario.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.