Prezidentė apie NŽT konkursą: „Turi atsakyti ministrė“

Žemės ūkio ministrė Virginija

Penktadienį žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė kreipėsi į Valstybės tarnybos departamentą dar kartą ištirti šį konkursą.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Penktadienį žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė kreipėsi į Valstybės tarnybos departamentą dar kartą ištirti šį konkursą.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 12, 2016, 9:28 AM, atnaujinta May 29, 2017, 1:06 PM

„Ministrė turi atsakyti už tai, kas vyksta, turi gebėti atsakyti ir į tuos iškilusius klausimus. (...) Jei nesugebama atsakyti įtikinamai, tai, be abejonės, gali kilti ir politinės atsakomybės klausimai“, – sakė M. Lingė antradienį interviu „Žinių radijui“.

Pasak Prezidentės patarėjo, NŽT yra po padidinamuoju stiklu, ir pats konkursas į vadovo postą jau, pirmiausia, kelia tam tikrų klausimų ir dėl kompetencijos dalykų.

„Šitoje pozicijoje reikia ne tik tvirto žmogaus, ne tik gebančio atsispirti įvairiems dideliems interesams, bet, pirmiausia, tai turi būti ir išmanoma ta žemėtvarkos sritis, ir nekelti tokių abejonių“, – sakė M. Lingė.

Kaip ELTA jau skelbė, naująja Nacionalinės žemės tarnybos vadove po asmens patikimumo patikrinimo pretenduoja tapti Daiva Mūrienė.

Viešojoje erdvėje po konkurso pasirodė informacija apie galimus teisės aktų pažeidimus vykdant konkursą, pirmadienį Premjeras Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius paprašė Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) tyrimo, penktadienį žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė kreipėsi į Valstybės tarnybos departamentą dar kartą ištirti šį konkursą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.