Skirsnemunės seniūnas darbą iškeitė į girtavimą

Jurbarko rajone netyla girtaujančių biudžetininkų skandalai. Dar nesibaigus sausį į avariją su darbiniu automobiliu girto papuolusio Kūno kultūros ir sporto centro direktoriaus Antano Domeikos istorijai, alkoholis kiša koją Skirsnemunės seniūnui Vladui Vainauskiui. Problemų dėl girtavimo seniūnas turi ne pirmą kartą. 2014 m. sausį jis įkliuvo girtas prie tarnybinio automobilio vairo.

Jurbarko rajone netyla girtaujančių biudžetininkų skandalai.<br>jurbarkosviesa.lt nuotr.
Jurbarko rajone netyla girtaujančių biudžetininkų skandalai.<br>jurbarkosviesa.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

jurbarkosviesa.lt

Apr 12, 2016, 9:57 AM, atnaujinta May 29, 2017, 12:55 PM

Įtarimų, kad kažkas negerai su seniūnu kilo po to, kai jis darbe pasirodė tik ryte, o vėliau kažkur dingo. Seniūnijos darbuotojai negalėjo nurodyti, kur yra jų vadovas, tik patarė susisiekti telefonu. Su į skambutį atsiliepusiu seniūnu žurnalistams susikalbėti nepavyko – jis kalbėjo nerišliai.

Kilus įtarimams, kad valdininkas gali būti neblaivus, jo ieškoti išvyko savivaldybės administracijos direktorė Vida Rekešienė ir policijos pareigūnai. Nors A.Vainauskis bandė slapstytis, akistatos su savo vadove neišvengė – buvo rastas vienoje sodyboje Švendriškių k.

„Seniūnas atsisakė pūsti į alkoholio matuoklį. Taip pat nesutiko vykti į medicinos įstaigą patikrinti girtumo. Todėl girtumas bus traktuojamas, kaip sunkus“ – sakė V.Rekešienė.

Pasak administracijos direktorės, seniūno karjera greičiausiai bus baigta.

Prieš darbo pabaigą V.Vainauskio rasti nei darbe, nei namuose žurnalistams nepavyko. Pilies I kaimo gyventojai tikino įtariantys, kad seniūnas galimai girtauja ne pirmą dieną.

Pirmadienio problemos dėl alkoholio V.Vainauskiui ne pirmos. 2014 m. sausį už tai, kad namo tarnybiniu automobiliu važiavo girtas, jam teko sumokėti tūkstantinę baudą ir atsisveikinti su vairuotojo pažymėjimu.

Tuomet policijos pareigūnai įtarimą sukėlusį automobilį sustabdė apie 23 val. kelyje iš Šilinės į Naukaimį. Patrulių nuojauta neapgavo – prie tarnybinio automobilio „Audi A4“ vairo sėdėjęs V.Vainauskis buvo neblaivus. Alkoholio tikrintuvas parodė 1,49 prom. girtumą.

Padarė avariją

V.Vainauskis ne pirmas biudžetininkas, kuris turi rimtų bėdų dėl alkoholio. Šių metų sausį namo į Smalininkus vykęs Kūno kultūros ir sporto centro direktorius A.Domeika tarnybiniu automobiliu trenkėsi į pagrindinį kelią išvažiavusios mašinos galą. Ši nulėkė į griovį ir apsivertė. Automobilį vairavusi moteris ir penkiametė mergaitė stipriai nenukentėjo, tačiau moteris kreipėsi į medikus, o dėl patirtų sužalojimų bei streso jai prireikė nedarbingumo lapelio.

Avarijos vietoje A.Domeikai nustatytas 1,38 promilių girtumas.

Įstaigos direktoriaus likimas nenuspręstas iki šiol. Nuo savivaldybės verdikto jį kol kas saugo nuolatiniai nedarbingumo lapeliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.