URM reikalaus Izraelio paaiškinimo dėl sulaikytos lietuvės

Užsienio reikalų ministerija

Užsienio reikalų ministerija ketina reikalauti Izraelio paaiškinimo dėl Tel Avive šią savaitę sulaikytos Lietuvos pilietės Gabrielės Tervidytės.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Užsienio reikalų ministerija ketina reikalauti Izraelio paaiškinimo dėl Tel Avive šią savaitę sulaikytos Lietuvos pilietės Gabrielės Tervidytės.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 22, 2016, 1:53 PM, atnaujinta May 28, 2017, 12:53 AM

„Surinkę visapusišką informaciją, tarp jų ir iš į Lietuvą grįžusios Gabrielės, ketiname nota kreiptis į Izraelio Užsienio reikalų ministeriją, prašydami paaiškinti neįleidimo į šalį priežastis“, – BNS penktadienį sakė užsienio reikalų ministro atstovas Kęstutis Vaškelevičius.

Pasak jo, sulaikytoji į Lietuvą turėtų būti sugrąžinta sekmadienį.

G.Tervidytė Davido Beno-Guriono oro uoste Tel Avive buvo sulaikyta trečiadienį. Ji sulaikyta dėl grėsmės nacionaliniam saugumui. K.Vaškelevičiaus teigimu, pokalbio su Lietuvos konsulu metu G.Tervidytė neišreiškė nusiskundimų dėl laikymo sąlygų ir konsulinės pagalbos jai nereikėjo.

Sulaikytosios motina Elena Tervidytė teigia, kad Izraelio pareigūnai pasielgė nepagrįstai.

E.Tervidytė neabejoja, kad jos dukra sulaikyta dėl veiklos Palestinoje, kur pastaruosius keletą metų įgyvendina įvairius projektus, tarp jų – ir remiamus Lietuvos Užsienio reikalų ministerijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?