Politikai skirtingai sutiko žinią apie įtarimus E. Masiuliui

A.Kubilius – optimistas 

S.Skvernelis ir P.Gražulis į žinią reagavo skirtingai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
S.Skvernelis ir P.Gražulis į žinią reagavo skirtingai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 12, 2016, 11:48 AM, atnaujinta May 25, 2017, 9:12 PM

A.Kubilius – optimistas 

„Aš neturiu ką komentuoti, pradėtas tyrimas, kol kas tiek ir težinom, artimiausiu metu paaiškės. Žinia nėra gera, bet aš pasitikiu teisėsauga ir jos sąžiningumu, ir tikiuosi, kad viskas paaiškės, ir kolegos liberalai šitą situaciją taip pat tinkamai įvertins. Aš tikėčiausi, vis dar esu optimistas, kad paaiškės, jog galbūt įtarimai yra nepagrįsti“, – Seime žurnalistams komentuodamas situaciją sakė TS–LKD frakcijos seniūnas A.Kubilius.

Klausiamas, kaip vertina situaciją, kad E.Masiulis kol kas žiniasklaidai nekomentuoja žinios, A.Kubilius sakė: „Aš suprantu nepatogią situaciją, kuri tikrai yra pakankamai sudėtinga, gal ir suprantu tą laikyseną, bet manau, kad komentarus tikrai išgirsime“.

Šiandien 14 val. 30 min. per „Lietuvos ryto“ televiziją žiūrėkite tiesioginę spaudos konferencijos transliaciją dėl įtarimų Liberalų Sąjūdžio pirmininkui Eligijui Masiuliui.

S.Skvernelis laukia, kas bus 

Buvęs vidaus reikalų ministras, Valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąrašo lyderis būsimuose Seimo rinkimuose Saulius Skvernelis sako, kad žinia apie kyšį Liberalų sąjūdžio lyderiui jam buvo netikėta.

„Man asmeniškai tai buvo netikėta, tikrai netikėta“, – sakė S.Skvernelis. Jo teigimu, ši situacija dar kartą parodo prastą Lietuvos politinės sistemos situaciją, „ypatingai kada kalbame apie tradicines partijas ir partijų veiklos kultūrą“.

Buvęs vidaus reikalų ministras pabrėžė, kad paaiškėjus, jog į skandalą įsivėlęs ne tik E.Masiulis asmeniškai, bet ir Liberalų sąjūdis, nematytų galimybės po rinkimų su šia partija dirbti.

„Mes aiškiai esame išsakę poziciją, kad su tomis politinėmis jėgomis, kurios yra turinčios problemų su teisėsauga arba dar tiksliau, jeigu yra pradėti tyrimai dėl korupcinių veikų, tikrai nematome galimybės po rinkimų bendradarbiauti. Šiuo atveju tos atveju yra gerokai per mažai ir matysime, kaip toliau – ar tai yra vieno asmens, ar politinės jėgos problemos“, – kalbėjo S.Skvernelis.

L.Graužinienei trūksta informacijos 

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė BNS sakė, kad krata atlikta ir E.Masiulio darbo vietoje parlamente. Apie procesinius veiksmus Seimo vadovybė buvo informuota, sakė ji.

L.Graužienienė sakė kol kas neturinti informacijos, ar prokurorai ketina prašyti panaikinti E.Masiulio neliečiamybę. Ji sakė pasitikinti atliekamu teisėsaugos tyrimu, sakė nesiejanti jo su rinkimais.

„Neturiu pagrindo nepasitikėti teisėsauga, nes atitinkamų institucijų visi leidimai atlikti veiksmus buvo. Ir šiandieną neturiu daugiau informacijos, todėl negaliu plačiau komentuoti“, – BNS sakė L.Graužinienė.

Savo ruožtu „Tvarkiečių“ seniūnas P.Gražulis sako, kad įtarimai E.Masiuliui jo nenustebino.

„Stebino, kad buvo tylima, nei STT, niekas jų nepačiupinėja. Tai, kad dabar pačiupinėjo sveikintinas dalykas. Manęs visiškai nenustebino, dar labai mažos sumos“, – žurnalistams sakė P.Gražulis.

Jis sakė neatmetantis galimybės, kad tyrimas gali būti susijęs su artėjančiais Seimo rinkimais.

„Gali būti ir su rinkimais (susiję), taip pat mąstau, kad ir konservatoriai tuo šiek tiek suinteresuoti, kadangi liberalų labai reitingas augo, elektoratas labai panašus, neatmesi, kad yra šiek tiek politikavimo“, – kalbėjo politikas.

R.Paksas vietomis nesikeistų

„Tvarkos ir teisingumo“ partijos pirmininkas Rolandas Paksas kol kas neskuba vertinti, kiek pagrįsti yra įtarimai dėl Liberalų sąjūdžio lyderio Eligijaus Masiulio gauto kyšio, tačiau sako, kad jo vietoje būti nenorėtų.

„Atvirai sakant, nenorėčiau būti E.Masiulio vietoje“, – BNS sakė R.Paksas.

Strasbūre šiuo metu esantis europarlamentaras sakė kol kas turintis per mažai informacijos, kad galėtų vertinti šią situaciją ir jos rimtumą.

„Truktų kažkokių duomenų daugiau, informacijos, kad būtų galima vienareikšmiškai vertinti.

Bet tik pastebiu skirtumus tarp politikų vertinimų: kai mūsų partijai buvo pareikšti įtarimai, visas choras liberalų kai pradėjo moralizuoti, iki šiol dar nėra sustoję. O pasirodo, lazda visada turi du galus“, – svarstė „Tvarkos ir teisingumo“ partijos lyderis.

Specialiųjų tyrimų tarnyba ketvirtadienį paskelbė tirianti įtarimus, kad „MG Baltic“ koncerno atstovai už partijos veikimą jų naudai E.Masiuliui perdavė apie 100 tūkst. eurų kyšį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.