Antanas Guoga žada atsisakyti Lietuvoje turimų verslų

Jo teigimu, „tai jau praktiškai yra padaryta“. 

A.Guoga laikinuoju Liberalų sąjūdžio vadovu tapo po to, kai dėl įtarimų kyšininkavimu atsistatydino partijos vadovas Eligijus Masiulis.<br>T.Bauro nuotr.
A.Guoga laikinuoju Liberalų sąjūdžio vadovu tapo po to, kai dėl įtarimų kyšininkavimu atsistatydino partijos vadovas Eligijus Masiulis.<br>T.Bauro nuotr.
Laikinuoju Liberalų sąjūdžio vadovu tapęs europarlamentaras Antanas Guoga pirmadienį pranešė besiruošiantis atsisakyti Lietuvoje turimų verslų.<br>T. Bauro nuotr.
Laikinuoju Liberalų sąjūdžio vadovu tapęs europarlamentaras Antanas Guoga pirmadienį pranešė besiruošiantis atsisakyti Lietuvoje turimų verslų.<br>T. Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 16, 2016, 7:17 AM, atnaujinta May 25, 2017, 12:08 PM

„Pastarųjų dienų įvykiai paskatino mane imtis to, kam jau kuris laikas ruošiausi. Kaip įmanoma greičiau atsisakysiu Lietuvoje turimų verslų“, – savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ pirmadienį paskelbė A.Guoga. 

„Visą gyvenimą planavau, kad pinigus atiduosiu – ne kažkokį palikimą, o atiduosiu geriems tikslams ir dabar labai geras momentas. Neturėti verslų Lietuvoje yra daug geriau negu turėti, tai aš džiaugiuosi, kad pasitraukiu iš verslo ir tuos pinigus skirsiu labai rimtiems tikslams“, – BNS sakė europarlamentaras. 

Gautas lėšas A.Guoga skirs Lietuvai ir jos ateitį norintiems bei galintiems kurti žmonėms. Didelę dalį jis jau nusprendė skirti Vilniaus Universiteto studentų investiciniam fondui bei naujos bažnyčios statybai.

„Aš to turto nevaldysiu ir tai įvyksta dabar“, – kalbėjo A.Guoga. 

Jo teigimu, „tai jau praktiškai yra padaryta“. 

Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai šių metų balandį A.Guogos pateiktoje privačių interesų deklaracijoje nurodoma, kad jis yra bendrovės „Lošimų strateginė grupė“, valdančios „TonyBet“ lažybų punktus, akcininkas, sporto transliacijas internetu vykdančios „Sport media“ ir televizijos žaidimų bendrovės „TV žaidimai“ akcininkas, drabužiais prekiaujančios „Sport Clothes“ akcininkas, nekilnojamojo turto valdymu užsiimančių bendrovių „NTSG“ ir „TR Holding“ akcininkas. 

Deklaracijoje taip pat atskleidžiama, kad A.Guoga nuo 2007-ųjų sausio pabaigos yra užsienyje registruotos bendrovės „Rate Detective“ akcininkas. 

2015 metų Valstybinės mokesčių inspekcijos duomenimis, A.Guogos turimų akcijų vertė siekia 24,55 mln. eurų. 

Atliks patikrinimą

Laikinai Liberalų sąjūdžiui vadovaujantis Antanas Guoga pirmadienį sako susitikęs su bendrove, galinčia atlikti vidinį Liberalų sąjūdžio patikrinimą.

„Šį rytą buvom susitikę su tarptautine bendrove, kuri atlieka vidinius tyrimus ir dabar teiksime, turėsime labai rimtas išvadas ir, man atrodo, parodysime pavyzdį, kaip reikia elgtis tokiose situacijose“, – BNS pirmadienį sakė A.Guoga.

„Trečiadienį bus valdybos posėdis, kur aš pristatysiu kompaniją ir tyrimo apimtį. Valdybai pritarus, prasidės tyrimas trečiadienį visų tų asmenų, kurie galimai turėjo įtakos šioje situacijoje“, – kalbėjo laikinasis Liberalų sąjūdžio vadovas.

A.Guoga laikinuoju Liberalų sąjūdžio vadovu tapo po to, kai dėl įtarimų kyšininkavimu atsistatydino partijos vadovas Eligijus Masiulis.

Teisėsauga tiria įtarimus, kad koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis galėjo perduoti E.Masiuliui 106 tūkst. eurų kyšį.

Teismas leido suimti R.Kurlianskį 20-čiai parų, jam pareikšti įtarimai didelės vertės prekybos poveikiu ir stambaus masto papirkimu. Sulaukęs įtarimų dėl kyšininkavimo, E.Masiulis pasitraukė iš Liberalų sąjūdžio pirmininko pareigų bei atsisako Seimo nario mandato.

Prokurorai yra priėmę sprendimą E.Masiulį apklausti specialiuoju liudytoju. Apklausti jo kaip įtariamojo kol kas neleidžia turima parlamentaro teisinė neliečiamybė.

A.Guogos teigimu, šio tyrimo išvados bus žinomos iki birželio 11 dienos, kuomet nuspręsta šaukti neeilinį partijos suvažiavimą, kuriame būtų išrinktas naujasis vadovas.

A.Guoga sako neturintis duomenų, kad pinigai, rasti pas E.Masiulį, būtų skirti partijai. „Aš susitikinėsiu su visais vadais, visų struktūrų šiandieną ir galėsiu pasakyti. Neįsivaizduoju, kam yra skirta“, – kalbėjo jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.