N. Venckienė E. Masiuliui: „Atsiklaupk prieš sąžinę ir Dievą“

Daugiau kaip trejus metus iš Lietuvos išvykusi ir teisėsaugos ieškoma Neringa Venckienė vėl prabilo – balandį išplatinusi laišką, kuriame piktinosi, kad jos bendrapartietis Povilas Gylys nebus paskirtas vidaus reikalų ministru, šįkart ji komentuoja liberalo Eligijaus Masiulio kyšio istoriją.

Nuo teisėsaugos pasislėpusi N.Venckienė nepraleidžia progos pareikšti nuomonę apie Lietuvos politinis įvykius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Nuo teisėsaugos pasislėpusi N.Venckienė nepraleidžia progos pareikšti nuomonę apie Lietuvos politinis įvykius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-05-16 12:07, atnaujinta 2017-05-25 11:31

Pradėjusi nuo Rolando Pakso, Viktoro Uspaskicho ir Petro Gražulio pasisakymų žiniasklaidoje, pacitavusi ištrauką iš Liberalų sąjūdžio manifesto, kuriame teigiama, kad visuomenė reikalauja moralios ir atviros politikos, N.Venckienė, kaip jai įprasta, pereina prie asmeninių antipatijų.

Nors laiškas skirtas E.Masiulio 100 tūkstančių eurų kyšio ėmimui, ji pirma užsipuola žurnalistus ir išvadinusi juos žiurkėmis apkaltina E.Masiulio dangstymu.

„Iki šiol kaip žiurkės urvuose tyli žurnalistai Bruveris, Vinokuras, Tapinienė, Miliūtė, Pumprickaitė.

O tai kodėl tu, A.Tapinai, tyli? Ko tu bijai? Tapinienės, kuri garbino E.Masiulį savo vedamoje laidoje? Ar tau atrodo, kad viskas gerai dėl įtarimų 100 000 eurų kyšio ėmimu? Ar Jus visus ištiko šokas? Ar Jūs nematote, kad esate apgailėtini? Įsivaizduokite, kaip Jūs visi dabar lotumėte, jeigu aš būčiau paėmusi 100 eurų?

O kur R.Valatkos sveikas protas? Buvęs ar esamas politinės partijos Lietuvos Respublikos Liberalų sąjūdžio konsultantas, 2015-05-18 lrytas.lt paskelbęs, kad tikisi padėti šiai augančiai politinei jėgai siekti aukščiausių tikslų, tik taip nukonsultavo Masiulį?“ – pirmadienį savo asmeniniame tinklapyje paskelbtame laiške rašo N.Venckienė.

Tik po priekaištų žurnalistams ji pereina prie pagrindinių skandalo veikėjų – E.Masiulio ir Liberalų sąjūdžio ir nors kaltinimai kyšininkavimu niekaip nėra susiję su išgalvota pedofilijos istorija, nepamiršta paminėti ir jos.

„Sąžiningumo Liberalų sąjūdžiui nesuteiks A.Guogos ketinimai tirti liberalus melo detektoriumi. Juk pedofilijos byloje melo detektorius taip pat rodė, kad A.Ūsas ir L.Stankūnaitė meluoja, tačiau tai netrukdė nei E.Masiuliui, nei jo bendražygiams žeminti manęs ir mano bendražygių. A.Ūso giminaičiai iki šiol yra Liberalų sąjūdžio nariai ir darbuotojai“, – teigia daugybe nusikaltimų įtariama N.Venckienė.

Kaip ir ankstesniuose savo straipsniuose ir laiškuose, buvusi teisėja nevengia ir įstatymų citavimo.

Šįkart ji E.Masiuliui paaiškina, kad nors ikiteisminio tyrimo duomenys yra neskelbtini, tačiau įstatymas jam nedraudžia viešai paaiškinti, kaip pinigai atsidūrė jo namuose, jei jis kyšio neėmė, ir nesulaukusi paaiškinimų, pati padaro išvadas: „Masiulio tyla yra gynybos taktika, kad neprisikalbėtų. Ieškomi ir svarstomi būdai pasiteisinimui.“ 

Toliau bėglė rašo, kad Lietuva yra „švogerių kraštas“, todėl E.Masiuliui gali pavykti įrodyti savo nekaltumą, ir tik pačioje laiško pabaigoje išdėsto, kokia yra šio jos citatų ir padrikų minčių kratinio esmė.

„Esmė ta, kad lazda turi du galus. Masiuli, Masiuli, kaip tu niekinai mane, kai aš gyniau bejėgį nuskriaustą vaiką. Kaip tu žeminai visus, padėjusius man kovoti.

Tu buvai apkaltos iniciatorius. Tu kalbėjai apie partijos „Drąsos kelias“ likvidavimą. Gal iš tiesų, Masiuli, nuvažiuok į V.Uspaskicho pirtį, kad jis tave išvanotų, išmokytų, kaip reikia atsiklaupti prieš tiesą, sąžinę ir Dievą“, – vienam aršiausių savo kritikų patarinėja N.Venckienė.

Savo dukterėčios tvirkinimu, šmeižimu, žmonių persekiojimu, įžeidimu ir kitais nusikaltimais įtariama N.Venckienė bando sukurti itin pamaldžios ir Biblija besidominčios moters įspūdį.

Kaip ir laišką, kuriame „violetinių“ veikėjų prašė aukoti jai pinigų JAV dar neprasidėjusiems teismams, taip ir šį N.Venckienė baigia citata iš Naujojo Testamento: „Veidmaini, pirma išmesk rąstą iš savo akies; ir tuomet aiškiai matysi, kaip išmesti krislą iš savo brolio akies.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.